Apple Patent, υβριδική οθόνη ePaper/LCD για τις iOS συσκευές

Πρόσφατα η Apple δημοσίευσε μία πατέντα που δήλωσε το τέταρτο τρίμηνο του 2009 η οποία περιγράφει μία υβριδική οθόνη για το iPhone που θα μας επιτρέπει να γυρίσουμε μεταξύ μιας οθόνης ePaper ή μίας κανονικής LCD οθόνης.

Με αυτή την υβριδική οθόνη ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να αλλάζει μεταξύ οθονών αλλά η οθόνη θα έχει και την δυνατότητα να αναγνωρίζει το περιεχόμενο και να αλλάζει μόνη της σε ePaper για την ανάγνωση ενός βιβλίου ή σε κανονική LCD οθόνη αν θέλουμε ενα παρακολουθήσουμε κάποιο video.

Η πατέντα στο PatentlyApple περιγράφει ακόμα ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να διαχωριστεί η οθόνη σε τεταρτημόρια έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τρόπους εμφάνισης. Η οθόνη ePaper που αναφέρει η Apple είναι σαν αυτή του Kindle της Amazon, μια αρκετά δημοφιλής οθόνη για διάβασμα, εφόσον μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να υπάρχουν διάφορες αντανακλάσεις πάνω της.

Όλα αυτά η Apple τα δήλωσε πολύ πριν κυκλοφορήσει το iPad έτσι μέχρι τώρα θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη αρκετά μεγάλη ανάπτυξη πάνω στην πατέντα.

[Ars Technica]