Το iPhone 5 θα έχει NFC τεχνολογία σύμφωνα με την New York Times

Μετά από διάφορες φήμες που είδαμε και διαβάσαμε σχετικά με την τεχνολογία NFC στο iPhone επόμενης γενιάς έρχεται με την σειρά της και η New York Times που μας λέει χάρη σε κάποιες εσωτερικές πηγές ότι η Apple ενδιαφέρεται αρκετά για αυτή την τεχνολογία αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα την δούμε στο iPhone επόμενης γενιάς.

Συγκεκριμένα η αναφορά της New York Times γράφει:

Σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν βάσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, η Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα chip της Qualcomm στην επόμενη γενιά iPhone αλλά όχι απαραίτητα στο iPhone 5, το οποίο θα έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία NFC και μέσω αυτής θα μπορεί το iPhone μας (ή οποιαδήποτε συσκευή) να επικοινωνήσει με κάποια συμβατή συσκευή NFC, και θα μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές άμεσα από την συσκευή μας. Δυστυχώς δεν είναι γνωστό ακόμα σε ποια έκδοση του iPhone θα δούμε αυτή την τεχνολογία.

Η New York Times ισχυρίζεται ακόμα ότι η Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία άμεσα με το iTunes, δημιουργώντας κάποια υπηρεσία με προπληρωμές που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για τις αγορές τους.

[MacStories]