Apple πατέντα για την εφαρμογή των video ringtones

Μια καινούρια πατέντα από την Apple μας δείχνει ότι δοκιμάζει κάποια καινούρια εργαλεία που θα δώσουν την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους video ringtones.

Η πατέντα περιγράφει μια καινούρια μέθοδο που θα μπορούμε να αλλάξουμε ένα video και να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε να γίνει video ringtone. Η μέθοδος περιλαμβάνει δύο στοιχεία ενός video. To πρώτο χαρακτηρίζει μια ακολουθία από εικόνες ενώ το δεύτερο είναι ο ήχος. Και τα δύο αυτά στοιχεία θα “καλούνται” και θα ενώνονται σε περίπτωση που δεχτούμε κάποια κλήση

Στην πραγματικότητα σε περίπτωση που λάβουμε κάποια κλήση, θα δημιουργείται ένα δεύτερο video που θα περιέχει την ακολουθία εικόνων από το πρώτο αλλά με μια playlist ή αλλαγές του frame rate. Το δεύτερο video δημιουργείται από την ανάλυση του ήχου και την επεξεργασία ανάλυσης του.

Το δεύτερο βίντεο με κάποιον τρόπο παράγεται βασισμένο σε πραγματική – χρονική ανάλυση του ηχητικού σήματος όταν λαμβάνουμε μια κλήση. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι ο ίδιος ο χρήστης που θα ενώσει το video με τον ήχο ή αυτό μπορεί να γίνει και αυτόματα.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να γίνουν προσθήκες για να είναι συμβατό με γραφικά 2D και 3D. Η Apple δηλώνει ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι τα 2D και 3D προγράμματα ηλεκτρονικής γραφιστικής παρουσιάζουν συνεχώς μια σύνθετη εικόνα παρά μια σειρά διαδοχικών πλαισίων, έτσι το εφευρετικό σύστημά τους θα λειτουργήσει με κάποιο διαφορετικό τρόπο όταν θα εφαρμόζεται σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Για παράδειγμα η κίνηση του κάθε αντικειμένου που θα βλέπουμε θα είναι ανεξάρτητη στον χειρισμό. Με αυτό τον τρόπο ο χειρισμός μεμονωμένων στοιχείων θα αντιστοιχεί σε διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Για παράδειγμα το πρώτο αντικείμενο μπορεί να αρχίσει να αναπηδά σαν ανταπόκριση του πρώτου χαρακτηριστικού, ενώ σύμφωνα με το αντικείμενο θα μπορεί να προστεθεί σαν αποτέλεσμα του δεύτερου χαρακτηριστικού. Οποιοδήποτε οπτικό εφέ θα μπορεί να εφαρμοστεί σε 2D ή 3D αντικείμενα, περιλαμβάνοντας την κίνηση, το σχήμα και την οπτική τους γωνία.

[iSpazio]