Δεν θα υπάρξει iPhone nano αλλά το καινούριο MobileMe θα είναι δωρεάν

Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε από την New York Times, η Apple δεν κατασκευάζει μια μικρότερη έκδοση iPhone. Αντίθετα, η αναφορά δείχνει ότι η Apple ψάχνει να βρει τρόπους να κάνει το iPhone φθηνότερο κόβοντας τις τιμές των υλικών που υπάρχουν μέσα σε αυτό, όπως για παράδειγμα την μνήμη flash.

Η προηγούμενη αναφορά της New York Times μιλάει για την μείωση της χωρητικότητας της συσκευής (ένα από τα πιο ακριβά υλικά της iPhone παραγωγής) η Apple στοχεύει να δημιουργήσει κάτι έτσι ώστε οι χρήστες της να μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους online, σε κάποιον Apple server μέσα από την υπηρεσία MobileMe.

Το καινούριο MobileMe σύμφωνα με την New York Times, θα είναι δωρεάν και θα επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίσουν τα δεδομένα τους χωρίς να χρειάζεται κάποιο καλώδιο. Προφανώς ο στόχος για το MobileMe είναι να το φτιάξουν έτσι ώστε να είναι αρκετά γρήγορο και έμπιστο για τις φωτογραφίες και τα video, έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να κάνουν κάτι για να βρουν συγχρονισμένα τα αρχεία στις διάφορες συσκευές τους. Η ιδέα να αποθηκεύουμε όλα τα δεδομένα μας online στο MobileMe και όχι στην μνήμη flash θα έδινε την δυνατότητα στην Apple να κυκλοφορήσει μια πολύ φθηνότερη έκδοση iPhone, αλλά όχι μικρότερη. Ένα iPhone με διαφορετική ανάλυση οθόνης θα ανάγκαζε τους developers να ξαναγράψουν τα προγράμματα τους και θα ήταν πιο δύσκολο στην χρήση.

Η αναφορά της New York Times αναφέρει επίσης ένα ανώτερο στέλεχος της Apple είπε κατά την διάρκεια ενός meeting “δεν έχει νόημα για την επιχείριση να έχει πολλά μοντέλα iPhone”. Η Apple ανησυχεί για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν πολλές συσκευές με διαφορετικά χαρακτηριστικά τρέχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα. Τέλος έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ειπώθηκαν από το Bloomberg και την WSJ, που επαλήθευσαν μέσα από ανώνυμες πηγές ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια μικρότερη έκδοση iPhone με 2.3″ οθόνη.

[ MacStories ]