iPod Classic, το 5ο πιο δημοφιλές music player για το 2010

Υπάρχουν πολλές φήμες αυτή την εβδομάδα, ότι η Apple επιτέλους πρόκειται να συνεχίσει την κυκλοφορία του μοναδικού iPod της με κανονικό σκληρό δίσκο. Το NPD Group αποκάλυψε στο AppleInsider τις πωλήσεις γενικά των φορητών media player για το 2010 στην Αμερική.

Το μαύρο iPod classic 160GB της Apple ήταν το 5ο καλύτερο media player σε πωλήσεις στην Αμερική για το 2010, έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ότι το φορητό media player με σκληρό δίσκο δεν πρόκειται να σταματήσει να κυκλοφορεί σύντομα.

Το 4ης γενιάς iPod touch 32GB της Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση και το 3ης γενιάς iPod touch 32GB στην τέταρτη λίγο πιο κάτω από τις 8GB εκδόσεις του iPod touch. Κάτω από τα iPod touch βρίσκεται το μαύρο iPod classic με σκληρό 160GB.

Η διαθεσιμότητα ελαττώθηκε στα καταστήματα αλλά μπορεί πολύ σύντομα να δούμε την ανανέωση του. Η Toshiba αποκάλυψε τον καινούριο της 1.8″ δίσκο με χωρητικότητα μέχρι 220GB. H αναβάθμιση του iPod classic με ένα τέτοιο δίσκο μπορεί να δώσει αρκετά χρόνια ζωής ακόμα στο iPod, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να έχουν μαζί τους ολόκληρη την μουσική τους βιβλιοθήκη.

Η Apple κυριαρχεί ακόμα στον τομέα των media player για το 2010 και φυσικά την ίδια θέση πρόκειται να έχει και στο 2011. 9 από τις 10 συσκευές στο Top 10 είναι της Apple (δείτε την λίστα πιο πάνω). Μία μόνο κατάφερε να μπει στην δεκάδα και είναι το Sansa Clip+ της Sandisk με 4GB το οποίο κοστίζει €22.

[ MacStories ]