iPad 2: Εγγραφή HD Video, 3 megapixel κάμερα και θύρα DisplayPort

Εξακολουθούν να εμφανίζονται φήμες για την επόμενη γενιά του iPad, το οποίο θα έχει πολλές καινούριες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Οι τελευταίες μάλιστα μιλάνε για κάμερα 3 megapixel ή οποία θα έχει την δυνατότητα να κάνει εγγραφή HD Video και την ενσωμάτωση της θύρας DisplayPort.

Πριν λίγο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μία αναφορά ή οποία αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά του iOS 4.3. Με βάση αυτά τα δεδομένα έχουν αναπτυχθεί νέες εκτιμήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου iPad.

Το iPad 2 θα πρέπει να κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: WiFi, 3G GSM/UTMS και 3G CDMA. Η υπόθεση αυτή βασίζεται σε κώδικα που βρέθηκε στο καινούριο firmware, συγκεκριμένα βρέθηκαν οι κωδικοί μοντέλων: iPad 2,1 iPad 2,2 και iPad 2,3 που λογικά πρέπει να είναι οι κωδικοί για αυτά τα τρία προϊόντα.

Επίσης αρχεία υπάρχουν που αναφέρονται σε: 720p, ψηφιακή πυξίδα, DisplayPort και αναφέρουν επίσης την μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας και νέα gestures για multitasking.

Μία από της θήκες που κυκλοφόρησε είχε ειδική υποδοχή η οποία είχε το μέγεθος του mini DisplayPort της Apple. Με κάτι τέτοιο το iPad 2 θα είχε την δυνατότητα να υποστηρίξει HDMI video με τη βοήθεια του VGA Compsite.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βρίσκονται στον κώδικα των AVFoundation settings, η αναφορά σημειώνει ότι θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα εγγραφής VGA, 720p και iFrame video. Το iFrame είναι ένα format με μειωμένη ανάλυση (960×540), της Apple, το οποίο μας δίνει δυνατότητα για HD ποιότητα με H.264 video και σε αρχεία με πολύ μικρότερο μέγεθος.

Αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει συνδεδεμένη πάνω στην συσκευή μία κάμερα 3 megapixel γνωστή με τον κωδικό N88. Ωστόσο αυτό το part number πρωτοεμφανίστηκε σε μία φήμη το 2009, η οποία έλεγε για τη κάμερα του iPhone 3GS με 3.2 megapixel.

Σίγουρα, αν ισχύουν όλα αυτά κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει το iPad, το οποίο έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα στη χώρα μας.

[ AppleInsider ]