Image Editing και Photo Booth, εμφανίζονται για το iOS σε πατέντα της Apple

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 4.3 beta διάφοροι developers και bloggers άρχισαν να ψάχνουν μέσα στο SDK και στο καινούριο firmware αρχεία για να βρουν τυχόν κρυμμένες λεπτομέρειες για συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον από την Apple.

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε διάφορα ευρήματα όπως τα αρχεία που μας δείχνουν ότι το καινούριο iPad θα έχει κάμερα, εικονίδια του FaceTime και του Photo Booth, όπως επίσης και γραμμές κώδικα που μας δείχνουν ότι θα υπάρχουν καινούρια εφέ στην κάμερα του iOS. Αυτά τα εφέ είναι παρόμοιο με του iPod nano 5ης γενιάς.

Μια καινούρια πατέντα που μας αποκαλύπτει σήμερα το PatentlyApple επαληθεύει ότι οι τεχνικοί της και οι σχεδιαστές στο Cupertino μελετούν την εφαρμογή του Photo Booth μαζί με τα εφέ εικόνας στα iPhone και τα iPad, αλλά σίγουρα το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι η ενσωμάτωση των δυνατοτήτων του image editing τα οποία οι χρήστες θα μπορούν να τροποποιήσουν από τις ρυθμίσεις και να χειριστούν με τον ήχο, με την κίνηση, με το GPS και την αφή.

Το Photo Booth και το Image Editing θα βρίσκονται στις ρυθμίσεις και προφανώς θα έχουμε την δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο που υπάρχει στην εφαρμογή του Video (iPod), της κάμερας και των φωτογραφιών. Με μια καλύτερη ματιά στον καινούριο σχεδιασμό της πατέντας και τις δυνατότητες που προσφέρονται από αυτές τις ρυθμίσεις φαίνεται πως η Apple δουλεύει πάνω σε τρόπους τροποποίησης του ήχου και της κίνησης με διάφορα εφέ, όπως lighting, sharpness και exposure. Στα εφέ της κάμερας θα συμπεριλαμβάνονται τα X-Ray, Nightvision, Thermal και Glow.

Διάφορα screenshots από το design μπορείτε να δείτε εδώ, όπως επίσης και τους τρόπους που μπορεί να ενεργοποιηθεί ο χειρισμός των φωτογραφιών.

[ MacStories ]