Οδηγός: Αναβαθμίστε το iPhone 4 που έχετε αγοράσει από το εξωτερικό χωρίς να κλειδώσει (Windows)

Με την κυκλοφορία του iOS 4.2.1 η Apple παρουσίασε ένα σύστημα ελέγχου της έκδοσης του baseband εμποδίζοντας έτσι το firmware update χωρίς την ανανέωση του. Σε αυτό τον οδηγό θα μάθουμε πως μπορούμε να κάνουμε αναβάθμιση το iPhone 4 στην iOS 4.2.1 χωρίς να κάνουμε αναβάθμιση το baseband.

Απαιτήσεις

  • iPhone 4
  • iTunes (τελευταία έκδοση)
  • Το .ipsw του iOS 4.2.1
  • Την τελευταία έκδοση του Tiny Umbrella

Οδηγίες

1. Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας

2. Αφού εγκαταστήσετε το Tiny Umbrella, ανοίξτε το και βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη, ότι το πρόγραμμα την έχει ανιχνεύσει και τα SHSH για την iOS 4.2.1 είναι αποθηκευμένα στον server του Saurik. Αν δεν έχετε ήδη αποθηκεύσει τα ECID του iOS 4.2.1 κάντε το τώρα. Στο πρόγραμμα Tiny Umbrella απλά πατήστε Save SHSH.

3. Κάντε κλικ στο Start TSS Server. Αν δεν δείτε μηνύματα με error μπορείτε να προχωρήσετε, διαφορετικά θα πρέπει να δοκιμάσετε να τον εκκινήσετε ξανά. ΜΗΝ συνεχίσετε σε παρακάτω βήματα αν δεν βεβαιωθείτε ότι ο TSS Server δουλεύει γιατί θα χάσετε το baseband. Μόλις καταφέρετε και εκκινήσετε με επιτυχία τον TSS Server αφήστε ανοιχτό το Tiny Umbrella μέχρι το τέλος όλης της διαδικασίας.

4. Ανοίξτε το iTunes κρατήστε πατημένο το Shift στο πληκτρολόγιο και κάντε κλικ στο Restore.

5. Επίλέξτε το ipsw του iOS 4.2.1 που κατεβάσατε προηγουμένως, επιλέξτε το και πατήστε Restore.

6. Στο τέλος της διαδικασίας το iTunes θα βγάλει error 1013. Κλείστε αυτό το παράθυρο και αφήστε το iTunes ανοιχτό. Η συσκευή σας είναι σε recovery mode (στην οθόνη πρέπει να βλέπετε το iTunes logo με το καλώδιο) αλλά μην ανησυχείτε όλα είναι κανονικά. Σε περίπτωση δείτε κάποιο άλλο σφάλμα όπως για παράδειγμα κάποιο 16xx, δοκιμάστε να βάλετε το iPhone σας σε DFU mode πριν να κάνετε Restore. Αν το Restore δεν σταματήσει να σας εμφανίσει κάποιο σφάλμα 1013 τότε σημαίνει πως αναβαθμίσατε το baseband. Αν συμβεί αυτό θα πρέπει να περιμένετε από την DevTeam ή κάποιον άλλο να κυκλοφορήσει κάτι για το ξεκλείδωμα του καινούριο baseband. Αυτό το πράγμα θα συμβεί όμως μόνο αν δεν έχετε εκκινήσει κανονικά τον TSS Server

7. Βάλτε την συσκευή σας σε DFU mode. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο GreenPois0n:

  • Κρατήστε πατημένα το Home button και το Power button για 10 δευτερόλεπτα
  • Αφήστε το Power button αλλά συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το Home button για περίπου 30 δευτερόλεπτα

Το iTunes θα πρέπει να αναγνωρίσει την συσκευή recovery mode, αν γίνει αυτό τότε η συσκευή σας είναι σε DFU mode.

8. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του GreenPois0n και ακολουθείστε τον οδηγό μας.

9. Μόλις εκκινήσετε την συσκευή σας μπορείτε να βρείτε στο Cydia το ultrasn0w να το τρέξετε και να ξεκλειδώσετε την συσκευή σας, αν φυσικά δεν έχετε αναβαθμίσει το baseband σας.

Αν τελειώσετε την διαδικασία με επιτυχία η συσκευή σας θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένη στην έκδοση iOS 4.2.1 και ξεκλειδωμένη με το modem firmware 01.59.00.

[ iClarified ]