Οδηγός: Πως να κάνετε Untethered Jailbreak σε iOS 4.2.1 με PwnageTool (Mac)

Λίγα λεπτά πριν ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της καινούριας έκδοσης του PwnageTool για Mac από την DevTeam. Το πρόγραμμα αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας custom firmware με iOS 4.2.1 untethered jailbreak για το iOS. Υπενθυμίζουμε ότι το PwnageTool δεν κάνει αναβάθμιση στο baseband και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα αν έχετε αγοράσει την συσκευή σας από το εξωτερικό. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε τον οδηγό μας.

Απαιτήσεις

  • PwnageTool 4.2
  • Το original firmware για την συσκευή σας. Μπορείτε να το βρείτε στην ειδική κατηγορία στο Greek iPhone.

Συμβατές συσκευές

  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPhone 4 (Verizon)
  • iPad
  • iPod touch 3G
  • iPod touch 4G
  • Apple TV 2G

Οδηγίες

1. Ανοίξτε το PwnageTool και συνδέστε το iPhone σας με USB. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα με το copyright, πατήστε ΟΚ για να αρχίσετε.

2. Κάντε click στο Expert Mode και μετά επιλέξτε την συσκευή σας και click στο μπλέ βελάκι για συνέχεια.

3. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να ψάχνει για το original iOS 4.2.1 firmware μέσα στον υπολογιστή σας. Αν έχετε αποθηκευμένα περισσότερα από ένα firmware στον υπολογιστή σας σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό για την έκδοση 4.2.1, μετά κάντε click στο μπλε βελάκι.

4. Τώρα πατάμε στην επιλογή Global και αρχίζουμε την τροποποίηση

Μπορούμε να:

  • Ξετικάρουμε το Activate the phone αν το iPhone μας είναι αγορασμένο από Ελλάδα.
  • Τικάρουμε το Activate the phone να το iPhone μας είναι αγορασμένο από το εξωτερικό.
  • Ενεργοποιήσουμε τις δυνατότητες του iOS 4 που θελουμε να δώσουμε στο iPhone 3G μας

5. Στη συνέχεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παρακάτω  οθόνη για να προσθέσουμε ένα repository στο Cydia και μετά να εγκαταστήσουμε όλες τις εφαρμογές που θέλουμε, έτσι ώστε όταν κάνετε restore με το δικό σας custom firmware στο iPhone θα έχετε ήδη εγκατεστημένες τις εφαρμογές αυτές. Μπορείτε αν θέλετε με τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν να προσθέσετε πακέτα, πηγές κτλ. Φυσικά μπορείτε να πάτε στο επόμενο βήμα και να μην κάνετε τίποτα σε αυτό.

6. Τώρα επιλέξτε το Build και θα δείτε ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε το όνομα για το καινούριο σας custom firmware όπως και την τοποθεσία που θα αποθηκευτεί.

7. Αυτό θα δημιουργήσει το custom firmware σας και λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί το password του χρήστη σας. Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία συνδέστε στον υπολογιστή σας το iPhone.

8. Για να βάλουμε το iPhone σε DFU mode μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες που μας δείχνει το πρόγραμμα.

Αν το κάνετε σωστά, το πρόγραμμα θα σας ενημερώσει ότι έχετε βάλει την συσκευή σας σε DFU mode με ένα μήνυμα.

9. Ανοίξτε το iTunes και με το Alt/Option κρατημένο στο πληκτρολόγιο πατήστε στο κουμπάκι Restore που θα βρείτε εκεί.

10. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να επιλέξετε το firmware που δημιουργήσατε πριν και να πατήσετε Choose. Το iTunes θα ξεκινήσει μια διαδικασία αποσυμπίεσης, επαλήθευσης και restore της συσκευής.

Για τους iPhone χρήστες με συσκευές αγορασμένες από το εξωτερικό

Για να ξεκλειδώσετε την SIM θα πρέπει να κάνετε εγκατάσταση το Ultrasn0w που θα βρείτε στο Cydia αλλιώς το τηλέφωνο δεν θα έχει την δυνατότητα να δει την κάρτα SIM. Το Ultrasn0w μπορεί μέχρι στιγμής να ξεκλειδώσει όλες τις εκδόσεις baseband μέχρι 05.13.04 σε iPhone 3G/3GS και μέχρι την 01.59.00 στο iPhone 4.

Για νεότερες εκδόσεις θα πρέπει να περιμένετε την κυκλοφορία της καινούριας έκδοσης του Ultrasn0w. Το Pwnage Tool δεν αναβαθμίζει το baseband οπότε αν έχετε μια ήδη υπάρχουσα έκδοση για ξεκλείδωμα μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση του iOS 4.2.1 και μετά το τέλος της διαδικασίας του jailbreak να κάνετε εγκατάσταση το Ultrasn0w από το Cydia.

5 thoughts on “Οδηγός: Πως να κάνετε Untethered Jailbreak σε iOS 4.2.1 με PwnageTool (Mac)

  • Pingback: Κυκλοφόρησε το PwnageTool 4.2! | Greek iPhone

  • Pingback: GreenPois0n RC6.1, διαθέσιμο για download | Greek iPhone

  • February 20, 2011 at 20:29
    Permalink

    Εχω iphone4 αμερικανικο,εκανα το jailbreak σε Mac κ ολα καλα εκτος του οτι δεν εχω internet!Στα settings-General-Network δεν εμφανιζεται η επιλογη χειροκινητης ρυθμισης του internet.Αν μπω στο About μου εμφανιζει ως Network την cosmote αλλα ως carrier μου δειχνει AT&T 9.0.Εχει γινει κατι λαθος?Αν ζητησω απο cosmote να μου στειλουν τις ρυθμισεις θα διορθωθει το προβλημα?

    • February 20, 2011 at 20:56
      Permalink

      Δοκιμάσετε update από το iTunes; Αυτό μου θυμίζει ότι μπορεί να χρειάζεται Carrier Update.. θα σας το εμφανίσει αν πατήσετε update από το iTunes ή απλά αν συνδέσετε το τηλέφωνο στο iTunes.

      Αν δεν είστε στην 4.2.1 μπορεί να κάνει restore με το κουμπάκι update αλλιώς θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα γράφει ότι η 4.2.1 είναι η τελευταία έκδοση.

      Και πάλι πολύ προσοχή με το Update στο iTunes!

      • February 20, 2011 at 21:07
        Permalink

        Μου βγαζει οτι Your iPhone is up to date.Πατησα check for update αλλα μου εβγαλε οτι η 4.2.1 που εχω ειναι η τελευταια εκδοση

Comments are closed.