Τα πρώτα screenshots και οι λεπτομέρειες του Mac OS X Lion

Σήμερα εκδόθηκε η πρώτη έκδοση του Mac OS X Lion στους developers και το MacStories έχει ήδη την Developer build. Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε μερικά screenshots.

Ο Finder είναι πλήρως ανανεωμένος. Έχει καινούρια κουμπιά στο toolbar, μια καινούρια toolbar, animations μεταξύ αλλαγής της εμφάνισης, μια καινούρια sidebar, καινούρια κουμπάκια για κλείσιμο, ελαχιστοποίηση, και zoom, ανταποκρίνεται ακόμα πιο γρήγορα και αυτόματα κάνει οργάνωση των αρχείων κατά είδος όπως μπορείτε να δείτε και στην πιο πάνω screenshot.

Αν και υπάρχουν διάφορα προβλήματα στο σύστημα όλα είναι πολύ γρήγορα και ανταποκρίνονται σωστά. Το animation εκκίνησης του Launchpad και το καινούριο QuickLook είναι απίστευτα γρήγορα – ανοίγουν αστραπιαία και με ένα όμορφο animation.

Αν και είναι η πρώτη Developer Beta ο Finder έχει γραφτεί από την αρχή και ήδη αποδίδει σωστά και ανταποκρίνεται τέλεια. Υπάρχει ένα καινούριο φανταστικό animation για τα παράθυρα μηνυμάτων τα οποία εμφανίζονται στην οθόνη από το background.

Το καινούριο αντίστροφο scrolling θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να το συνηθίσετε και για αυτό το λόγο υπάρχει και μια επιλογή με την οποία μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Η καινούρια scrollbar του συστήματος που μοιάζει αρκετά με του iOS είναι αποκλειστικά για όλες τις εφαρμογές που είναι γραμμένες για το Lion.

Στη συνέχεια περισσότερα screenshots!

Installation

Η αλλαγή από την μια εφαρμογή (όταν είμαστε σε Full Screen) στην άλλη γίνετε πολύ γρήγορα.

Address Book

+

iCal

Mail

AirDrop

Στα System Prefernces υπάρχει ένα καινούριο pane που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε όλα μας τα internet accounts εκεί.

Preview

Καινούρια κουμπιά και στυλ για τα μενού

Μερικές επιλογές για να αλλάξετε την συμπεριφορά των scrollbars

Spotlight με ένα καινούριο look και εμφάνιση με το path που βρίσκονται τα αρχεία μας

TextEdit

ανανέωση….

Thanks @viticci and the Great @macstoriesnet

2 thoughts on “Τα πρώτα screenshots και οι λεπτομέρειες του Mac OS X Lion

  • February 25, 2011 at 02:34
    Permalink

    Συγχαρητήρια πολύ ολοκληρωμένη δουλειά. Ευχαριστούμε για την γρήγορη και ελληνική ενημέρωση.!

    • February 25, 2011 at 03:02
      Permalink

      Ευχαριστούμε! Τα συγχαρητήρια πρέπει να δωθούν και στο @macstoriesnet 🙂

Comments are closed.