H Apple ψάχνει τρόπους να αυξήσει την ζωή της μπαταρίας με πυκνά κύτταρα λιθίου

Χάρη σε μια τελευταία πατέντα που δηλώθηκε πρόσφατα από την Apple, φαίνεται ότι ψάχνει να βρει μια καινούρια τεχνική για να αυξήσει την χωρητικότητα ενέργειας των κυττάρων όλων των επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου χωρίς όμως να μεγαλώσει το μέγεθος τους. Όλα αυτά αφορούν μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τις μελλοντικές Apple συσκευές.

Η τεχνική βασίζεται στην αύξηση της πυκνότητας της ενέργειας για κάθε κύτταρο της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας. Με αυτό τον τρόπο το μέγεθος των κυττάρων θα μειωθεί και θα έχουμε σαν αποτέλεσμα περισσότερο χώρο.

Ο χώρος που τώρα περισσεύει μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον στις συσκευές είτε για περισσότερες δυνατότητες είτε για αύξηση της ζωής της μπαταρίας. Επίσης όσον αφορά την φόρτιση της μπαταρίας, σχεδιάστηκε μια νέα τεχνική πολλαπλών βημάτων αλλά υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες εξαιτίας της υπερβολικής θερμότητας

Με το νέο σύστημα η κάθε μπαταρία θα υποστηρίζει περισσότερους κύκλους φόρτισης και μπορεί με αυτό τον τρόπο να είναι αποδοτικότερη και βιώσιμη με την πάροδο του χρόνου.

[ AppleInsider ]