Η Apple πρόκειται να βελτιώσει την ποιότητα των τραγουδιών του iTunes Store;

Σύμφωνα με το CNN η Apple συζητάει με ανώτερους υπαλλήλους στην βιομηχανία της μουσικής για την βελτίωση της ποιότητας ήχου των τραγουδιών που προσφέρονται από το iTunes Store, αλλάζοντας την ποιότητα σε high-fidelity 24-bit αντίθετα με αυτή των 16-bit που υπάρχει ήδη.

Συγκεκριμένα, το CNN αναφέρει ότι η Apple μπορεί να προσφέρει αυτές τις υψηλής ποιότητας εκδόσεις τραγουδιών χωριστά σαν “Premium” (όπως και με τις ταινίες/σειρές) τα οποία θα μπορούμε να βρούμε μαζί με αυτά των 16bit. Η αλλαγή σε 24-bit  όμως, μπορεί να φέρει διάφορα προβλήματα ανάλογα με το αν είναι συμβατό το hardware εφόσον το iTunes δεν υπάρχει μόνο για Mac.

Το 2009 η Apple έκανε τα πρώτα βήματα για να βελτιώσει την ποιότητα των τραγουδιών στο iTunes προσφέροντας το “Plus”, μια επιλογή για albums και τραγούδια που τα οποία είναι encoded στα 256kbps χωρίς την DRM προστασία. Τα downloads του iTunes κανονικά ήταν στα 128kbps με DRM.

Τα ερωτήματα που βγαίνουν από αυτή την κίνηση της Apple είναι: θα μπορούμε να τα κάνουμε stream με την καινούρια cloud streaming που ετοιμάζει η Apple με τους server στην Βόρεια Καρολίνα. Είναι έτοιμοι αυτοί οι server για να κάνουν stream 24-bit τραγούδια; Θα μπορούμε να παίξουμε αυτά τα τραγούδια στις φορητές μας συσκευές;

[ MacStories ]