3D Προβολή από την Apple, πολύ σύντομα πραγματικότητα

Φαίνεται ότι η Apple δουλεύει εδώ και χρόνια σε μια ειδική 3D τεχνολογία, η οποία θα επιτρέπει να βλέπουμε τρισδιάστατη εικόνα χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών, με τη ταυτόχρονη προβολή περισσότερων του ενός χρήστη.

Η πατέντα αυτή εμφανίστηκε το 2006, δίνοντας στους χρήστες πολλές ελπίδες, επιτρέποντας πρακτικά και εύκολα την αυτόματη στερεοφωνική τρισδιάστατη απεικόνιση της εικόνας. Η κεντρική ιδέα της Apple ήταν να μπορέσουν να διαβάσουν την κίνηση των ανθρώπινων ματιών στο χώρο (το Kinect ακολουθεί τη κίνηση του χρήστη, για παράδειγμα) και να μεταδίδει την εικόνα σε κάθε μάτι ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό η Apple δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια αποκλειστικά επίπεδη επιφάνεια προβολής: κάθε pixel, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, θα μπορούσε να στείλει την εικόνα σε μια σωστή γωνία θέασης.

Παρόλα αυτά, αναρωτιόμαστε, πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη η τρισδιάστατη προβολή χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών στην αγορά για τους καταναλωτές. Στο χώρο της τεχνολογίας είναι δύσκολο να κάνει κανείς αυτή τη πρόβλεψη και το σίγουρο είναι ότι οι πιθανότητες για αποτυχία είναι πάρα πολλές. Μπορούμε ωστόσο, να μαντέψουμε και να πούμε ότι το 2011 θα είναι έτος γεμάτο με πρωτότυπες ιδέες και πολλές έρευνες, το 2012 ένα έτος όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα μοντέλα και το 2013 θα είναι το έτος όπου και θα δούμε να εφαρμόζεται η τρισδιάστατη προβολή της εικόνας χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να δούμε τα αποτελέσματα τι θα φέρουν!

[ iSpazio ]

Thanks @kostasapple