Η Σιγκαπούρη επενδύει $ 100.000 για να φέρει το iPad στα σχολεία

Ένα μέρος του συνολικού πληθυσμού του γυμνασίου κοριτσιών Nanyang  στη Σιγκαπούρη θα χρησιμοποιήσει 150 iPad τα οποία αγόρασε το σχολείο με κόστος περίπου $ 100.000, η δοκιμή συμπεριλαμβάνει 140 μαθητές και 10 καθηγητές και έχει στόχο να συμπληρώσει τα σχολεία με πιο παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας και σχολικά εγχειρίδια.

Το iPad θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές να συνδεθούν στο internet σε μια απέραντη σειρά από εκπαιδευτικούς πόρους, να κατεβάσουν βιβλία εκπαιδευτικού υλικού, επιτρέποντας τους ταυτόχρονα να σημειώνουν ή και να επεξεργάζονται κάποιο κείμενο. Η Chloe Chen, μία από τις τυχερές μαθητές που θα πάρουν μέρος σε αυτό το δοκιμαστικό πρόγραμμα δήλωσε: “Είναι πολύ βολικό, οι καθηγητές μπορούν να μας πουν απλά να ”μπούμε“ σε μια ιστοσελίδα και εμείς μπορούμε να πάμε αμέσως και να κάνουμε τη δουλειά μας.”

Η κοσμήτορας της σχολής και του προγράμματος σπουδών αποκαλύπτει ότι το iPad επελέγη από την σχολή επειδή έχει την δυνατότητα για σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας που θα δώσουν στις μαθήτριες μεγαλύτερη ελευθερία για να μάθουν παρά την πλήρη εξάρτιση τους από τον καθηγητή. Επισημάνει επίσης ότι “Δεν είναι τόσο πολύ για το iPad” αλλά για της δυνατότητες που δίνει η συσκευή και ότι αν “κάποια άλλη καλύτερη συσκευή έρθει στο μέλλον, το σχολείο μπορεί να αλλάξει σε αυτή”.

Επειδή πρόκειται για ένα σχολείο με μαθήτριες από την ηλικία των 12 υπάρχουν φυσικά και διάφορες προστασίες που τίθενται σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η κατάχρηση της συσκευής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που “τα κορίτσια δεν εθίζονται στην συσκευή ώστε να την χρησιμοποιούν πάρα πολύ” όπως προσθέτει ένας άλλος δάσκαλος του σχολείου.

Τρία άλλα γυμνάσια στη Σιγκαπούρη παρουσιάζουν επίσης το δοκιμαστικό αυτό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων του γυμνασίου Tampines, του δημοτικού σχολείου Nanhua και του γυμνασίου Dunman. Η τελευταία αυτή μελέτη δείχνει μια αυξανόμενη τάση της εισαγωγής του iPad στο εκπαιδευτικό σύστημα περιλαμβανομένων των μελετών οι οποίες έλαβαν μέρος στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της Νέας Υόρκης , το οποίο νωρίτερα αυτό το μήνα αποκάλυψε ότι το αριθμός των iPad που είναι για δοκιμές με αυτό το σκοπό είναι πάνω από 2000.

[ MacStories ]