Το πραγματικό γραμματοκιβώτιο σας στέλνει ειδοποιήσεις στο iPhone

Ο Matt Richardson στην Make: Online μπορεί να έχει μόλις συλλάβει το τρόπο με τον οποίο μπορείτε να λαμβάνετε κοινοποιήσεις από αντικείμενα του πραγματικού κόσμου προς το iPhone. Όπως η πόρτα του γκαράζ σας, το μυστικό σας συρτάρι ή το γραμματοκιβώτιό σας.

Χάρη στη δύναμη του ανοιχτού λογισμικού Arduino, ένα server PHP και την εφαρμογή prowl για το iPhone, κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύστημα που στέλνει μια ειδοποίηση για το iPhone του, κάθε φορά που ένα γράμμα παραδίδεται στο γραμματοκιβώτιο του. Η κοινοποίηση φτάνει σε δευτερόλεπτα, καθώς το γραμματοκιβώτιο είναι συνδεδεμένο με μια ενσύρματη σύνδεση στο Internet (δεν υπάρχει ασύρματη προς το παρόν) και την πλακέτα Arduino η οποία λέει στον web server να διαβιβάσει την κοινοποίηση, στη εφαρμογή prowl μέσω API. Φυσικά, υπάρχει ένας αισθητήρας κάτω από το γραμματοκιβώτιο που ξέρει πότε το καπάκι ανοίγει και κλείνει.

Η ιδέα είναι μεγάλη, χρήσιμη και απαιτεί ελάχιστη γνώση του PHP και γνώση υλικού για να μπορέσει να στηθεί και να λειτουργήσει. Σίγουρα, θα πρέπει ακόμα να πάρετε το Arduino και ακολουθήστε τις οδηγίες, αλλά αξίζει να καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό για να μπορέσετε να συνδέσετε τον πραγματικό κόσμο με το iOS. Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω: Ο αληθινός κόσμος στέλνει κοινοποιήσεις προς το iOS.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W45c9UOvWSo[/youtube]

[ MacStories ]

Thanks @kostasapple