Το Monte Jailbreak, ενσωματώθηκε στον πυρήνα του iOS 4.1!

Μέσα από τον λογαριασμό στο twitter redsn0w_testers, η Dev-Team ανακοίνωσε ότι μπόρεσε να τρέξει το Monte Jailbreak (το εναλλακτικό σχέδιο για jailbreak που μέχρι σήμερα δούλευε μόνο αν είχαμε αποθηκευμένα τα SHSH του iOS 4.2b3) χρησιμοποιώντας τον πυρήνα του iOS 4.1. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να έχουμε τα SHSH του iOS 4.2b3, αλλά επαρκούν αυτά του iOS 4.1.

Ο μόνος λόγος που το Monte Jailbreak ήταν συμβατό μόνο με το iOS 4.3b2, είναι ότι είχε τον μοναδικό πυρήνα που μπορούσε να παρέχει την δυνατότητα για untethered iOS 4.2.1. Τώρα η DevTeam μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον πυρήνα του iOS 4.1 για να κάνει σωστά unethered jailbreak στο iOS 4.2.1.

Όπως αναφέρει και ο MuscleNerd, “αυτό είναι κάτι πολύ θετικό εφόσον καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε το exploit του iOS 4.1 και να μην θυσιάσουμε ένα καινούριο.“

Αν τα πράγματα πάνε καλά η επόμενη beta του redsn0w 0.9.7 θα χρησιμοποιεί το Monte που είναι συμβατό με το iOS 4.1.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουν το Monte Jailbreak να πραγματοποιείτε ακόμα και με το iOS 4.3 beta, έτσι ώστε οι Cydia developers να μπορέσουν να ετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για το iOS 4.3.

Αυτή η τεχνική θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και δεν θα χρειαστεί να χαλάσει κάποιο άλλο exploit. Έτσι για τα απλά updates του iOS θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προηγούμενα SHSH που έχουμε.

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με το καινούριο redsn0w 0.9.7 μόλις αυτό κυκλοφορήσει.