Το iPad 2 θα έχει Retina Display με ανάλυση 1536×800

Το Engadget χτες σε ένα αποκλειστικό άρθρο έγραψε για το iPad 2 το οποίο θα έχει Retina Display. Τώρα αυτές οι απλές φήμες γίνονται πραγματικότητα σύμφωνα με την εφαρμογή iBooks της Apple.

Μέσα στην εφαρμογή στην πραγματικότητα βρίσκονται διάφορα αρχεία στα οποία υπάρχει μετά το όνομα το “@2x” που σημαίνει πως η εφαρμογή προορίζεται για Retina Display όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει σε αυτές τις εφαρμογές που αφορούν το iPhone 4. Τα images που βρέθηκαν είναι τα γραφικά για τους σελιδοδείκτες μέχρι και το ξύλινο background που έχει η εφαρμογή.

Η καινούρια ανάλυση είναι 1536×800 pixels αντίθετα με τα 768×400 pixels που είναι για την ήδη υπάρχουσα. Η ανάλυση αυτών των images είναι ακριβώς η διπλάσια και τώρα μπορούμε άνετα να φανταστούμε το καινούριο iPad 2 με Retina Display.

H ονομασία φυσικά Retina, δηλώνει την συγκεκριμένη απόσταση που κρατάμε την συσκευή από τα μάτια μας και επειδή εδώ η συσκευή δεν θα έχει την ίδια απόσταση με το iPhone απαιτούνται λιγότερα DPI για να βλέπουμε στην οθόνη της συσκευής την ίδια υψηλής ανάλυση του iPhone 4.

[ MacRumors ]

One thought on “Το iPad 2 θα έχει Retina Display με ανάλυση 1536×800

  • January 16, 2011 at 18:17
    Permalink

    Ine pou den tha ebene pote retina display se ipad!!! lol

Comments are closed.