Οδηγός: Downgrade iOS 4.3 σε iOS 4.2.1 (Mac)

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 4.3 και αφού κάνατε την αναβάθμιση στο καινούριο αυτό firmware μπορεί να αντιμετωπίσατε διάφορα προβλήματα με τις αγαπημένες σας εφαρμογές και έτσι θέλετε να επιστρέψετε στο παλιό iOS 4.2.1. Εάν υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να κάνουμε downgrade το καινούριο iOS 4.3 τότε μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα στον παρακάτω οδηγό για να το πετύχουμε.

Προσοχή!  Αυτός ο οδηγός απαιτεί να έχουμε σώσει τα ECID με τα SHSH στον Cydia server για το iOS 4.2.1 και αυτό θα πρέπει να έχει γίνει πριν την κυκλοφορία του iOS 4.3.

Απαιτήσεις

  • Θα χρειαστούμε το iOS 4.2.1 ανάλογα με την συσκευή μας
  • Tiny Umbrella ή RecBoot
  • iTunes τελευταία έκδοση

Οδηγίες

1. Ανοίγουμε το Terminal που βρίσκεται μέσα στον φάκελο Utilities στα Applications και γράφουμε την εντολή sudo nano /etc/hosts. Όταν μας ζητηθεί password δίνουμε αυτό του χρήστη μας.

Κάτω από το κείμενο που βρίσκεται ήδη μέσα στο αρχείο hosts γράφουμε

74.208.105.171 gs.apple.com έτσι ώστε όταν το iTunes κοιτάει για το server της Apple που επαληθεύει τα restore να βλέπει σε αυτόν του Cydia.

Φυσικά αν θέλετε να ενεργοποιήσετε αυτό το redirect στο μέλλον θα πρέπει να βάλετε απλά μια # μπροστά από το 74.208.105.171 gs.apple.com.

2. Βάζουμε την συσκευή μας σε DFU mode ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

  • Συνδέουμε την συσκευή μας στον υπολογιστή και ανοίγουμε το iTunes
  • κρατάμε πατημένα το home button και το power μέσα να σβήσει η οθόνη της συσκευής μας
  • μόλις σβήσει ΔΕΝ τα αφήνουμε αλλά συνεχίζουμε να τα κρατάμε πατημένα για ΑΚΡΙΒΩΣ 6 δευτερόλεπτα και
  • αφήνουμε το power αλλά συνεχίζουμε να πατάμε το home button
  • η συσκευή μας θα πρέπει να εμφανιστεί στο iTunes

3. Μόλις το iTunes αναγνωρίσει την iOS συσκευή μας, κρατάμε πατημένο το option/at (στο πληκτρολόγιο) και κάνουμε κλικ στο κουμπάκι restore στο iTunes και επιλέγουμε το firmware που κατεβάσαμε αρχικά για το iOS 4.2.1.

Προς το τέλος της διαδικασίας του restore το iTunes μπορεί να εμφανίσει το παρακάτω μήνυμα με error 1004 ή 1015. Μην ανησυχείτε αυτό θα πρέπει να δούμε κανονικά.

4. Τώρα θα πρέπει να βγάλουμε το iPhone μας από Recovery Mode. Για να το πετύχουμε αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το TinyUmbrella ή το RecBoot.

Tiny Umbrella

Στην αριστερή λίστα στην εφαρμογή από την κατγορία Recovery Devices επιλέγουμε την συσκευή και κάνουμε δεξί κλικ πάνω της και κλικ στην επιλογή Exit Recovery.

RecBoot

Στην εφαρμογή RecBoot απλά πατάμε στο κουμπάκι Exit Recovery Mode.

Μετά φυσικά μπορείτε να κάνετε jailbreak την συσκευή σας και πάλι.

Οδηγός για Jailbreak του iOS 4.2 GM με RedSn0w 0.9.6b2