Apple Πατέντα για μείωση θορύβου με την χρήση τριών μικροφώνων

Γνωρίζουμε ήδη όλοι για το εκπληκτικό σύστημα εξουδετέρωσης των τηλεφωνικών κλήσεων iPhone 4 με το διπλό ρυθμιζόμενο μικρόφωνο και σήμερα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει ότι η Apple μπορεί να επεκτείνει την πατέντα αυτή κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα. Δεδομένου ότι μιλάμε για ακουστικά για να μην δημιουργηθεί κάποια σύγχυση, αυτό το σύστημα δεν είναι η μείωση θορύβου όταν ακούς μουσική, αλλά είναι η μείωση θορύβου, ώστε ο ήχος να είναι πεντακάθαρος στα τηλεφωνήματα που κάνετε.

Προφανώς η Apple αναφέρει ότι η ίδια δημοσίευσε σήμερα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα δύο νέα ακουστικά τα οποία έχουν την τριπλή μικροφωνική δράση. Έχοντας δύο μικρόφωνα στο iPhone 4 είναι ήδη αρκετά χρήσιμο, αλλά τρία σε ένα ακουστικό θα είναι καταπληκτικό και φυσικά μαγικό.

Προφανώς η Apple περιγράφει το πλεονέκτημα των πολλαπλών μικροφώνων στα κινητά τηλέφωνα:

Ένας τρόπος για να βελτιωθεί η απόδοση της σύλληψης του ήχου από το ακουστικό κατά τη διάρκεια μιας αμφίδρομης επικοινωνίας ή μιας τηλεφωνικής κλήσης είναι να συλλάβει την ομιλία του τελικού χρήστη με τη χρήση πολλαπλών μικροφώνων. Η ρύθμιση αυτή αναφέρεται επίσης ως διάταξη μικροφώνων. Η επεξεργασία των σημάτων που είναι σε διάταξη μικροφώνων βελτιώνει το SNR του προκύπτοντος μικροφωνικού σήματος, με ειδικό φιλτράρισμα του ατμοσφαιρικού ηχητικού πεδίου γύρω από τον τελικό χρήστη. Με άλλα λόγια, η σειρά είναι “τόνισε” προς το σήμα του ενδιαφερόμενου, δίνοντας έμφαση στις εισφορές των τοποθετημένων μικροφώνων που έχουν τοποθετηθεί σωστά στο σύστημα ενώ σβήνει εκείνες που η τοποθέτηση τους είναι λάθος. Η επεξεργασία της μικροφωνικής διάταξης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο μείωσης θορύβου για την αποτελεσματικότερη μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου που συλλαμβάνεται από τα μικρόφωνα.

Ένα από τα ακουστικά της Apple που έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει μια μικρή έκρηξη και αυτό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το μικρόφωνο που έχει ενσωματωθεί στα ακουστικά τους για τόσες πολλές λειτουργίες σε iOS συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών κλήσεων στο iPhone, το FaceTime, την ηχογράφηση φωνής, την εγγραφή βίντεο, και φυσικά το φωνητικό ελέγχο – που ποτέ δεν χρησιμοποίησα-. Παρατηρώντας καλύτερα το σχεδιασμό αυτών των ακουστικών, αν δει κανείς την παραπάνω εικόνα θα δει στην ουσία δύο διαφορετικές. Η πρώτη είναι σχεδόν ίδια με τα ακουστικά Apple σήμερα και η δεύτερη μοιάζει ακριβώς σαν και αυτή από το 1999 με το εξωτερικό μικρόφωνο να κρέμεται στην άκρη.

[ PatentlyApple ]

Thanks @kostasapple