Postino: αποστολή πραγματικών postcards από την iOS συσκευή μας! | AppStore

Υπάρχουν σίγουρα αρκετοί χρήστες που προτιμούν αντί για τις ψηφιακές κάρτες και τα email να στέλνουν κανονικά πραγματικές κάρτες με το ταχυδρομείο στους φίλους και συγγενείς. Η εταιρία AnguriaLab που είναι ήδη αυτή που ξεκίνησε την Ιταλική-Αμερικάνικη υπηρεσία Mopapp.com και πρόσφατα έκανε διαθέσιμη την έκδοση 2.0.2 για την εφαρμογή Postino.

iPhone Screenshot 1iPhone Screenshot 2iPhone Screenshot 3

[app 317106679]

Πρόκειται για μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να στείλουμε φωτογραφίες σαν eCards μέσω του ταχυδρομείου. Μιλάμε για πραγματικές postcards τυπωμένες σε κάποιο χαρτί υψηλής ποιότητας! Η κάρτα θα πλαστικοποιηθεί και θα γίνει πολύ πιο ανθεκτική από τις γνωστές postcards που αγοράζετε από τα μαγαζιά.

Η υπηρεσία αυτή δουλεύει κάπως έτσι:

  • Επιλέγουμε αρχικά την φωτογραφία μας, είτε τραβάμε μία καινούρια είτε επιλέγουμε κάποια από το Camera Roll.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να επιλέξουμε ένα κάδρο το οποίο να βρίσκεται γύρω από την φωτογραφία μας για να δείχνει πιο κλασσική. Τα κάδρα/πλαίσια που μπορούμε να επιλέξουμε ποικίλουν από απλά χρωματιστά και διάφορα αλλά για τις διακοπές του Πάσχα, των Χριστουγέννων ή και άλλα που αφορούν την φύση.
  • Μετά γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε να φαίνεται στο πίσω μέρος της κάρτας μας χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του iPhone.
  • Αν θέλουμε έχουμε την δυνατότητα να υπογράψουμε πάνω στην κάρτα επίσης, απλά φτιάχνοντας την υπογραφή μας με το δάχτυλο μας πάνω στην οθόνη του iPhone. Αυτή είναι μια από τις μοναδικές δυνατότητες του Postino και μπορεί να δώσει την προσωπική σας πινελιά στις κάρτες σας.
  • Στο τέλος, επιλέγουμε την διεύθυνση που θέλουμε να την στείλουμε που στην περίπτωση των eCards μπορεί να είναι μία ή περισσότερες email διευθύνσεις.
  • Μετά κάνουμε Check Out, ένα τελευταίο preview και στέλνουμε την κάρτα μας.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε και ένα video που δείχνει όλη την διαδικασία.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AZGAGvvje1o[/youtube]

Την συμβαίνει όμως για να αποσταλεί η κάρτα σας; Στην πραγματικότητα η AnguriaLab λαμβάνει την φωτογραφία και όλα τα στοιχεία που έχετε δώσει την τυπώνει και την στέλνει στην διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Υπάρχουν φυσικά πολλές τοποθεσίες στις οποίες τυπώνονται οι κάρτες ανά τον κόσμο και επιλέγονται ανάλογα με το που θέλουμε να στείλουμε την κάρτα, επειδή το Postino μπορεί να στείλει κάρτες παντού στον κόσμο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!

Το να στείλουμε μια eCard είναι εντελώς δωρεάν αλλά για να στείλουμε πραγματικές κάρτες κοστίζει. Για να στείλουμε τις κάρτες θα πρέπει να αγοράσουμε τα “virtual stamps” τα οποία μπορούμε να πληρώσουμε και μέσω paypal, η εφαρμογή είναι μια ειδική οθόνη που εμφανίζει μια εικόνα από γραμματόσημα που είναι ήδη διαθέσιμα και άλλα που μπορούμε να αγοράσουμε. Το κόστος για το κάθε γραμματόσημο είναι περίπου €1.5 αλλά πέφτει αν αγοράσουμε πολλά μαζί. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι με αυτό το μικρό κόστος η κάρτα μας εκτυπώνεται, αποστέλεται με όλες μας τις πληροφορίες και όλα αυτά τα κάνουμε από το σπίτι μας με δύο-τρία απλά tap μπορούμε να πούμε ότι το κόστος είναι μηδαμινό.

Τι κανούριο θα δούμε σε αυτή την έκδοση του Postino;

Χάρη σε κάποιες καινούριες συμφωνίες που έγιναν με την  υπηρεσία του ταχυδρομείο, ο χρόνος παραλαβής έχει βελτιωθεί αρκετά. Αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα που είχε η εφαρμογή στην προηγούμενη της έκδοση.

  • Καινούρια γραφικά
  • Καινούρια πλαίσια υψηλής ανάλυσης
  • Βελτιώθηκε η διαδικασία ανεβάσματος φωτογραφιών σε περίπτωση αργής σύνδεσης, μπορούμε να “παγώσουμε” την διαδικασία και να την συνεχίσουμε αργότερα (ακόμα και αν πρέπει να κλείσουμε την εφαρμογή).

Η εφαρμογή Postino είναι συμβατή με το iPhone, iPod touch, iPad και απαιτεί iOS 3.0 ή νεότερο.