Veeence: Το ξεκλείδωμα του baseband στο iPhone 4 είναι δύσκολο

Πριν λίγα λεπτά ο Veeence έγραψε ένα μήνυμα στο Twitter στο οποίο μας ενημερώνει για την κατάσταση του ξεκλειδώματος (unlock) όσον αφορά το baseband του iPhone 4.

Όπως  μπορούμε να διαβάσουμε και στο μήνυμα του, το baseband του iPhone 4 τρέχει ThreadX και είναι μέχρι στιγμής αρκετά δύσκολο να βρεθεί κάποιο exploit που να μπορεί να το σπάσει. Μας ενημερώνει επίσης πως θα περιμένουμε λίγο παραπάνω για το ξεκλείδωμα του iPhone 4 και να κάνουμε υπομονή.

Το baseband είναι  ένα κομμάτι του iPhone που κάνει την συσκευή να λειτουργεί σαν τηλέφωνο, οπότε αυτό είναι αρκετά σημαντικό να το αναφέρουμε για όσους έχουν αγοράσει το iPhone 4 από το εξωτερικό και δεν είναι SIM free (unlocked).

Σχετικά με το ThreadX, είναι ένα real-time operating system (RTOS) που εκτελεί πολλές εργασίες μαζί για να τρέξει τις διάφορες ενότητες και δραστηριότητες. Το X συμβολίζει τον διακόπτη ανάμεσα από όλες αυτές τις εργασίες. Όπως τα περισσότερα real-time OS, έτσι και το ThreadX χρησιμοποιεί έναν πυρήνα με multitasking με προηγμένους χρόνους ανταπόκρισης με πολύ καλή και πολύ γρήγορη διαχείριση μνήμης.

Από τα παραπάνω θα πρέπει να καταλάβατε ότι η Apple με το iPhone 4 προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο για αυτούς που προσπαθούν να το ξεκλειδώσουν. Θα δούμε τώρα πως θα το χειριστεί αυτό η Dev Team.

Τέλος ο Veeence αναφέρει επίσης ότι αύριο θα κυκλοφορήσει το καινούριο ultrasn0w που ξεκλειδώνει όλα τα iPhone 3G και 3GS.