Απόψεις του Steve Wozniak σχετικά με το iOS και το Android

Μέσα στην εβδομάδα ο φίλος του Steve Jobs και συνιδρυτής της Apple είπε ότι το Android θα είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για όλα τα smartphone. To Engadget έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Steve Wozniak στο οποίο ισχυρίστηκε ότι οι εφαρμογές δουλεύουν πολύ καλύτερα στις συσκευές με iOS παρά στις συσκευές που έχουν Android.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα De Telegraf, ο Wozniak αποκαλύπτει επίσης ότι η Apple έκανε συμφωνία με μια γιαπωνέζικη εταιρία το 2004 για να φτιάξει ένα τηλέφωνο το οποίο θα ήταν απλά καταπληκτικό.

Ο Steve Wozniak επίσης αναφέρει ότι πιστεύει ότι το Android θα γίνει το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για smartphones με τον ίδιο τρόπο που έγιναν Windows για τους υπολογιστές. Το iPhone έχει πολύ λίγα αδύναμα σημεία και δεν υπάρχουν γενικά παράπονα και προβλήματα, με λίγα λόγια από άποψη ποιότητας το iPhone κυριαρχεί.

Αργότερα ο συνιδρυτής της Apple αποσαφηνίζει τα όσα ειπώθηκαν από την στήλη της De Telegraf ττην προηγούμενη μέρα λέγοντας ότι όντως πιστεύει ότι το Android θα γίνει το καλύτερο σύστημα για τα smartphone αλλά όχι επειδή είναι καλύτερο ή έχει περισσότερες δυνατότητες από το iOS.

Συγκεκριμένα ο Steve Wozniak είπε:

Δεν υποστήριξα ότι το Android είναι καλύτερο απο το iOS μπορεί να έχουν πάρει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αλλά εξακολουθούν να είναι αισχρά. Επίσης το μόνο που είπα στην δημοσιογράφο της De Telegraaf ότι οι φωνητικές εντολές στα είναι πιο εξελιγμένες σήμερα στα Android, αλλά η Αpple θα τους φτάσει σύντομα και σε αυτό τον τομέα λόγο πρόσφατων εξαγορών που έκανε. Τέλος αναφέρει ότι όλες οι εφαρμογές που έχει δοκιμάσει δουλεύουν καλύτερα στο iOS παρά στο Android.

[via 9to5Mac & cultofMac]