Οδηγός για Jailbreak του iOS 4.2 GM με RedSn0w 0.9.6b2

Η Apple έδωσε χτες στους developers όπως διαβάσετε και σε προηγούμενα άρθρα την καινούρια beta έκδοση  και την τελευταία του firmware iOS 4.2. Με τον οδηγό που μπορείτε να διαβάσετε πως να κάνετε jailbreak όλες σας τις συσκευές με την έκδοση 4.2 χρησιμοποιώντας το RedSn0w 0.9.6b2.

Προσοχή:

Πολλοί χρήστες μπορεί να έχουν πρόβλημα με αυτή την διαδικασία, παρόλο που θα ολοκληρωθεί μπορεί να υπάρχουν διάφορα πρόβλημα στην στο σύστημα, όπως για παράδειγμα να μην εμφανίζεται wallpaper στην home screen ή ακόμα και με το Cydia που μπορεί να μην ανοίγει καθόλου. Φυσικά δεν προτείνουμε να περάσετε την έκδοση 4.2 GM μέχρι να διορθωθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Παρόλο που η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, δεν θα θέλαμε οι απλοί χρήστες να την ακολουθήσουν. Το jailbreak είναι μια απλή διαδικασία, που θα αλλάξει κάποια αρχεία το συστήματος, πριν κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει να κάνετε backup τα δεδομένα σας έτσι ώστε να κάνετε restore την συσκευή σας αν η διαδικασία που θα κάνετε με δικό σας ρίσκο πάει στραβά.

Επίσης να θυμηθούμε λίγο ότι η έκδοση iOS 4.2 GM είναι αποκλειστικά για τους developers, δεν θα προτείναμε ένας απλός χρήστης να την χρησιμοποιήσει αντίθετα θα πρέπει να περιμένουν να κυκλοφορήσει επίσημα το καινούριο firmware iOS 4.2 από την Apple.

Συμβατότητα

  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPod Touch 2G (μοντέλο MB)
  • iPod Touch 3G
  • iPod Touch 4G
  • iPad

Απαιτήσεις

  • Το firmware 4.1 για την συσκευή σας. Μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για την συσκευή σας στην κατηγορία firmware.
  • Το firmware 4.2. Θα πρέπει να το κατεβάσετε από το developer site της Apple.
  • RedSn0w για Mac ή PC.
  • Για να δουλέψει το iOS 4.2 GM θα χρειαστεί το iTunes 10.1 που μπορείτε να κατεβάσετε από το developer site της Apple.

Οδηγίες

1. Αναβαθμίστε την συσκευή σας στο iOS 4.2 GM firmware.

2. Ανοίξτε το RedSn0w 0.9.6b2 και επιλέξτε το αρχείο με το iOS 4.1 firmware που κατεβάσατε πριν λίγο. Μόλις το πρόγραμμα αναγνωρίσει το firmware, θα ξεκινήσει μια σύντομη διαδικασία η οποία απαιτεί σύνδεση στο internet.

3. Από την επόμενη οθόνη, τικάρουμε την επιλογή “Install Cydia” και μετά πατάμε στο κουμπάκι Next. Ανάλογα με ποια συσκευή κάνετε jailbreak επίσης υπάρχουν άλλες επιλογές που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε.

4. Το πρόγραμμα θα σας ζητήσει να βάλετε την συσκευή σας σε DFU mode, αυτό μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τις οδηγίες που βλέπετε στο παράθυρο του RedSn0w. Αν τα κάνετε όλα σωστά το jailbreak της συσκευής σας θα τελειώσει μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του jailbreak του firmware 4.1, η μόνη διαφορά είναι ότι αφού κάνουμε update την συσκευή μας με το 4.2, θα πρέπει να δείξουμε στο RedSn0w το firmware 4.1 και όχι αυτό της 4.2 beta.

Υπενθυμίζουμε: αν τικάρετε την επιλογή για το ποσοστό της μπαταρίας θα μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από τα settings της συσκευής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκλείδωμα (ultrasn0w) για το baseband 05.14.02 iPhone 3GS αλλά με αυτή την έκδοση επιστρέφει η επιλογή του τροποποιημένου logo σε boot screen και recovery mode screen.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η συσκευή σας είναι αγορασμένη από εξωτερικό να μην κάνετε update στο iOS 4.2, αν κάνετε update στο iOS 4.2 θα αναβαθμίσετε και το baseband και δεν θα έχετε τηλέφωνο μέχρι να κυκλοφορήσει κάποιο καινούριο UltraSn0w.

[iSpazio]

aaa

5 thoughts on “Οδηγός για Jailbreak του iOS 4.2 GM με RedSn0w 0.9.6b2

  • November 2, 2010 at 22:34
    Permalink

    Εύγε ρε!

  • November 20, 2010 at 23:17
    Permalink

    Το θέμα είναι οτι με το ipad τι γίνεται? ποιο firmware δείχνουμε?

    • November 22, 2010 at 06:20
      Permalink

      Για να κάνεις jailbreak το iPad με το Redsn0w πρέπει να του δείξεις το iOS 3.2.1 για iPad!!!

  • December 6, 2010 at 22:44
    Permalink

    Παιδια καλησπερα, εκανα ολη την διαδικασια αλλα δεν εχς καθόλου σημα. Τι μπορω να κανω απο εδω τωρα?

    • December 8, 2010 at 08:21
      Permalink

      Ποια συσκευή έχετε;

Comments are closed.