Οδηγός, Jailbreak iOS 4.1 με το Sn0wbreeze (Windows)

Μια καινούρια έκδοση του sn0wbreeze κυκλοφόρησε, που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε jailbreak το iOS 4.1 στο iPhone ή το iPod touch. Το εργαλείο αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα τροποποιημένο firmware (custom firmware) και ο οδηγός στην συνέχεια θα μας δείξει πως ακριβώς να το κάνουμε αυτό.

Απαιτήσεις

  • iOS 4.1 original Apple firmware που μπορείτε να βρείτε εδώ το κατάλληλο για την συσκευή σας
  • Sn0wbreeze 2.1
  • iTunes 10

Συμβατότητα

  • iPhone 3G/3GS/4
  • iPod touch 2G/3G/4
  • iPad
  • Apple TV 2G

Σημείωση

Χρησιμοποιώντας το Sn0wbreeze μπορούμε να διατηρήσουμε το baseband και να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα έκδοση του ultrasn0w για ξεκλείδωμα.

Οδηγίες

1. Κατεβάζουμε και ανοίγουμε το sn0wbreeze. Όσοι έχουμε Windows Vista ή Windows 7 , θα πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ στην εφαρμογή και εκτέλεση σαν Administrator.

2. Συνδέουμε την iOS συσκευή μας.

3. Θα πρέπει να δούμε μια οθόνη η οποία γράφει ότι το πρόγραμμα αυτό δεν είναι για εμπορική χρήση. Κάνουμε κλικ στο OK και στην επόμενη οθόνη απλά κάνουμε κλικ στο μπλε βελάκι για να συνεχίσουμε.

sn0wbreeze2 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.1

4. Επιλέγουμε Expert Mode και κάνουμε κλικ στο μπλε βελάκι για συνέχεια.

sn0wbreeze 3 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.1

5. Επιλέγουμε το original firmware για το iOS 4.1 που κατεβάσαμε νωρίτερα, κάνουμε κλικ στο Browse και το επιλέγουμε και πατάμε Open.

sn0wbreeze 4 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.16. Το Snowbreeze θα εμφανίσει ένα παράθυρο όσον αφορά το παλίο ή καινούριο bootrom. Διαβάζουμε το κείμενο, και πατάμε I Understand.

sn0wbreeze 5 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.17. Τώρα θα πρέπει να τροποποιήσουμε το firmware. Απλά κάνουμε κλικ στο General και μετά στο μπλε βελάκι για συνέχεια.

sn0wbreeze 6 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.18. Στην οθόνη αυτή μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε να κάνουμε hacktivate το iPhone μας (αν το iPhone μας είναι αγορασμένο από Ελλάδα δεν χρειάζεται να το τσεκάρουμε αυτό), να ενεργοποιήσουμε το multitasking, τα ποσοστά μπαταρίας και τα wallpaper στο background. Αν έχουμε iPhone 3GS με καινούριο bootrom, θα πρέπει να τσεκάρουμε Use iBooty Method (αν έχουμε iPod touch 3G θα δούμε μια τέτοια επιλογή και εκεί) αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για συσκευές με το καινούριο bootrom. Αν έχουμε παλιό bootrom δεν χρειάζεται να τσεκάρουμε αυτό το κουτάκι.

sn0wbreeze 7 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.19. Στην επόμενη οθόνη μπορούμε να προεγκαταστήσουμε κάποια πακέτα. Μπορούμε να προσθέσουμε πακέτα από τα υπάρχον repositories, η ακόμα και αρχεία .deb που έχουμε αποθηκεύσει στον υπολογιστή μας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε καινούρια repositories.
10. Σε αυτή την οθόνη μπορούμε να αλλάξουμε το Boot και το Recovery logo. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά που μας προσφέρει το Sn0wbreeze, να φορτώσουμε δικά μας ή να μην τα αλλάξουμε καθόλου. Σε περίπτωση που θέλουμε να ανεβάσουμε δικό μας θα πρέπει να είναι

  • PNG με διαστάσεις 320×480
  • συνολικό μέγεθος το κάθε logo 100kb
  • χρειάζεται να περιέχει τουλάχιστον ένα διαφανές pixel

10 500x392 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.1

11. Μόλις το φτιάξουμε κάνουμε κλικ στο μπλε βελάκι για συνέχεια. Τώρα το Sn0wbreeze θα δημιουργήσει το custom firmware.

Cattura111 530x414 HOW TO: Use Sn0wbreeze 2.1 To Jailbreak ALL iPhones, ALL iPod Touches, iPad And AppleTV Running iOS 4.112. Τώρα έχουμε σχεδόν τελειώσει. Θα μας ρωτήσει το πρόγραμμα αν η συσκευή μας είναι jailbroken ή όχι εμείς θα πρέπει πάντα να επιλέγουμε ΟΧΙ (NO) (αντίθετα με το αν έχουμε jailbroken συσκευή).
13. Τώρα θα πρέπει να βαλουμε την συσκευή μας σε DFU mode. Για να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode:

  • κλείνουμε την συσκευή μας ενώ είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή μας
  • κρατάμε για 10 δευτερόλεπτα το home και power και μετά αφήνουμε το power.

Για να βάλετε το Apple TV σε DFU mode δείτε εδώ.
14. Ανοίγουμε το iTunes και θα δούμε ένα μήνυμα που λέει πως η συσκευή μας είναι σε Recovery Mode, πατάμε OK.
15. Κρατάμε πατημένο το Shift και κάνουμε κλικ στο Restore, επιλέγουμε το custom firmware που δημιουργήσαμε και κάνουμε κλικ στο Open. Σιγουρευόμαστε πως το firmware που επιλέξαμε είναι αυτό που δημιουργήσαμε πριν (θα το αναγνωρίσουμε από το όνομα του που είναι sn0wbreeze_iPhone_xxx).
16. Περιμένουμε το iTunes να κάνει Restore την iOS συσκευή μας με το custom firmware
17. Αυτό ήταν!

[via FSM]