Οδηγός: Πως να αναβαθμίσετε και να ξεκλειδώσετε το iPhone με baseband 06.15 χρησιμοποιώντας το redsn0w 0.9.6b5 | Mac & Windows

Σήμερα το πρωί η Dev Team μετά την κυκλοφορία του ultrasn0w 1.2 και του PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition κυκλοφόρησε το redsn0w 0.9.6b5 το οποίο κάνει πιο απλή από πριν την διαδικασία του ξεκλειδώματος και της αναβάθμισης του baseband σε iPhone 3G ή iPhone 3GS (με baseband 05.14  ή 05.15). Ο παρακάτω οδηγός θα σας εξηγήσει την διαδικασία για να μπορέσετε να κάνετε την αναβάθμιση στο iPhone που έχετε αγοράσει από το εξωτερικό και είναι SIM locked.

Προσοχή

Με αυτή την μέθοδο πρόκειται να αυτοματοποιήσετε την διαδικασία της αναβάθμισης του baseband στην έκδοση 0.6.15 του iPad 3G σε iPhone 3G ή iPhone 3GS τα οποία είναι SIM locked. Τον οδηγό που θα δείτε στην συνέχεια θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε μόνο σε περίπτωση που έχετε κλειδωμένη συσκευή!

  • Κάνοντας update το baseband δεν θα έχετε πάλι την δυνατότητα να κάνετε downgrade και να το πάτε στην προηγούμενη έκδοση.
  • Αν και όταν η Apple κυκλοφορήσει καινούρια update για το baseband δεν μπορείτε να κάνετε upgrade.
  • Με την αναβάθμιση του baseband σε αυτή την έκδοση χάνεται οποιαδήποτε εγγύηση του iPhone.
  • Κάνοντας update το baseband οι χρήστες που θέλουν να κάνουν αναβάθμιση το iOS τους στο μέλλον δεν θα μπορούνε να το κάνουν αυτό μέσω iTunes (με το original ipsw) αλλά μόνο  μέσω του PwnageTool με κάποιο custom firmware.

Αν και η διαδικασία του redsn0w  είναι αρκετά απλή, δεν την συστήνουμε σε απλούς χρήστες. Το jailbreak και το unlock είναι μια διαδικασία που πειράζει κάποια αρχεία συστήματος στο iOS, οπότε πριν κάνετε οτιδήποτε από τα παρακάτω θα πρέπει να κάνετε ένα backup τα προσωπικά σας αρχεία έτσι ώστε αν χρειαστεί να κάνετε restore στην συσκευή αν κάτι πάει στραβά να μην χάσετε κάτι και επίσης τον οδηγό ακολουθείτε με δικό σας ρίσκο.

Σημείωση: Το γραφικό περιβάλλον στις screenshots είναι από Mac αλλά ο ίδιος οδηγός κάνει και για τους χρήστες Windows.

Συμβατότητα

  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS

Απαιτήσεις

  • iOS 4.2.1 αναλόγως πια συσκευή έχετε. Μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ.
  • redsn0w 0.9.6b5 για Mac ή για Windows.
  • iTunes 10.1.
  • iPhone 3G/3GS αγορασμένο από το εξωτερικό (SIM locked)

Η διαδικασία αυτή μας δίνει την δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε το τηλέφωνο στο iPhone μας κάνοντας jailbreak και στη συνέχεια αναβαθμίζοντας το baseband και τέλος κάνοντας εγκατάσταση το Ultrasn0w 1.2 μέσω του Cydia.

Κάντε jailbreak την συσκευή και αναβαθμίστε το baseband σας με αυτό του iPad

1. Σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ακόμα αναβαθμίστε τώρα την συσκευή σας στο τελευταίο iOS 4.2.1 που κατεβάσετε από link πιο πάνω.

2. Ανοίξτε το redsn0w 0.9.6b5 και από την πρώτη οθόνη επιλέξετε το αρχειο ipsw του 4.2.1 που αντιστοιχεί στην συσκευή σας απλά πατώντας το κουμπάκι browse, και μετά από αυτό μόλις το πρόγραμμα αναγνωρίσει το firmware θα ξεκινήσει μια γρήγορη διαδικασία στην οποία χρειάζεστε σύνδεση με το internet.

Για Windows χρήστες: Για να αποφύγετε διάφορα προβλήματα τρέξε το redsn0w με τα δικαιώματα του Administrator κάνοντας δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέγοντας το από το μενού.

3. Στην επόμενη οθόνη στο redsn0w, τικάρετε το Install Cydia και το Install iPad baseband και μετά κάντε κλικ στο κουμπάκι Next, μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε να βάλετε και custom logo για την εκκίνηση και την οθόνη του recovery mode της συσκευής σας.

Επιλέγοντας το Install iPad baseband θα δείτε μια σημείωση που περιγράφει ακριβώς τι συμβαίνει με αυτή την επιλογής σας.

4. Όταν το redsn0w σας το ζητήσει, κλείστε την συσκευή σας και ετοιμαστείτε να την βάλετε σε DFU mode ακολουθώντας τις οδηγίες που βλέπετε στο παράθυρο του redsn0w.

Το iPhone σας είναι πια jailbroken, αλλά ακόμα SIM locked. Με την παρακάτω διαδικασία θα ξεκλειδώσουμε το iPhone μας με το Ultrasn0w 1.2 που θα βρούμε στο Cydia.

Εγκατάσταση του ultrasn0w 1.2

1. Ανοίξτε το Cydia

2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει το repository http://repo666.ultrasn0w.com στα Sources περάστε το εσείς.

3. Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε από τα κουμπάκια στο κάτω μέρος στο Manage μετά στο Sources και έπειτα κάνετε tap στο Edit πάνω δεξιά και μετά στο Add πάνω αριστερά και στο παραθυράκι που εμφανίζεται γράφετε την διεύθυνση του repository http://repo666.ultrasn0w.com και πατάτε Add Source.

4. Μόλις κάνετε εγκατάσταση το ultrasn0w 1.2 το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι επανεκκίνηση στο iPhone σας.

Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά με το που εκκινήσει το iPhone θα πρέπει να δείτε κανονικά σήμα στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης του iPhone. Συγχαρητήρια μόλις ξεκλειδώσατε το iPhone και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε SIM θέλετε.

One thought on “Οδηγός: Πως να αναβαθμίσετε και να ξεκλειδώσετε το iPhone με baseband 06.15 χρησιμοποιώντας το redsn0w 0.9.6b5 | Mac & Windows

Comments are closed.