O Eike Batista θέλει να φέρει την βιομηχανία της Apple στην Βραζιλία!

Ο Eike Batista δεν είναι απλώς ένας ακόμα επιχειρηματίας που του αρέσουν τα προϊόντα της Apple και δεν έχει πρόβλημα για δείπνο με τον Steve Jobs κάθε δύο μήνες. Οχι, είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, και ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Βραζιλίας. Τρέχει πολλά ορυχεία και πετρέλαιο-εταιρείες παροχής υπηρεσιών, και μεταξύ αυτών μία που ονομάζεται “OSX”.

Σύμφωνα με το MacMagazine, ο τύπος θα ήθελε να φέρει η διαδικασία παρασκευής της Apple στη Βραζιλία, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα και να μειωθούν οι τιμές των Apple προϊόντων για τους πελάτες της Βραζιλίας. Η Apple  μέχρι σήμερα παίρνει τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα, μέσω της Foxconn.

Το TUAW αναφέρει:

Αυτή την εποχή κατασκευάζει το λιμάνι της Acu στη νότια Βραζιλίαένα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχέδιο κατασκευής – που περιλαμβάνει 90 τετραγωνικά μίλια του διαθέσιμου χώρου που ελπίζει ότι θα προσελκύσει εταιρείες στη Βραζιλία για τη συναρμολόγηση προϊόντων.

Αν δεν πετύχει να κλείσει συμφωνία με την Apple θα κοιτάξει να κάνει κάτι με την BMW. Η Apple χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της Foxconn χρόνια, αλλά με τις φήμες για αύξηση των μισθών για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες, η Apple μπορεί να εξετάσει την περίπτωση της μετοφοράς του παραγωγικού της τομέα κάπου αλλού.

[via Macstories]