Το iOS 4.2.1 δείχνει τα πρώτα σημάδια αρχής του τέλους για το iPhone 3GS

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο site του Appadvice, σύμφωνα με το οποίο το τελευταίο iOS 4.2 update δείχνει τα πρώτα σημάδια τους τέλους του iPhone 3GS.

Με την παρουσίαση του iPhone 4 και του iOS 4, η Apple άρχισε να διαφοροποιεί συσκευές, με βασική αρχή την εξάλειψη της συσκευής iPhone που υποστηρίζει μόνο EDGE και μειώνοντας συνεχώς των αριθμό χαρακτηριστικών σε παλαιότερες συσκευές.

Μέχρι στιγμής, καινούριες και σημαντικές αλλαγές και χαρακτηριστικά σε software upgrades μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και από χρήστες με iPhone 3GS αλλά στην κυκλοφορία του iOS 4.2.1, η Apple ξεκίνησε να βάζει τους πρώτους περιορισμούς. Μπορούμε να το δούμε ξεκάθαρα αν κοιτάξουμε στην υπηρεσία Find My iPhone, που είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες iPhone 4, iPod touch 4ης γενιάς και iPad.

Γνωρίζοντας την Apple μπορούμε να πούμε ότι αυτές είναι μόνο λίγες από τις πολλές δυνατότητες που δεν θα έχει το iPhone 3GS από το επόμενο firmware update.

Προφανώς το Find My iPhone δεν είναι κάποια δυνατότητα που το iPhone 3GS δεν μπορεί να αναλάβει, αλλά η Apple δεν του δίνει αυτή την δυνατότητα. Εφόσον το iPhone 1ης γενιάς και το iPhone 3G δεν βρίσκονται πια στην αγορά αλλά το iPhone 3GS υπάρχει και σε καταστήματα αλλά και στο online store και πολλοί συνεχίζουν να το αγοράζουν σαν κύρια συσκευή.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η Apple θέλει να αποσύρει την επιθυμία για την αγορά του “παλιού” iPhone 3GS και το αφαιρεί δυνατότητες από αυτό για να το πετύχει.

2 thoughts on “Το iOS 4.2.1 δείχνει τα πρώτα σημάδια αρχής του τέλους για το iPhone 3GS

  • November 25, 2010 at 11:30
    Permalink

    συνεχίζουν να το αγοράζουν σαν πρωτεύουσα (ή κύρια) συσκευή.

    • November 25, 2010 at 13:55
      Permalink

      🙂

Comments are closed.