Η Apple σύντομα θα έχει τα δικά της shortlinks με το URL iTun.es

Χτες σας είπαμε ότι το Twitter ενσωματώθηκε στο Ping για να μπορείτε να μοιραστείτε τα τραγούδια σας με αυτό το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι τα URLs στο Twitter τα οποία προέρχονται από το Ping δεν είναι σύντομα (shortlinks) όπως θα έπρεπε και είναι πολύ πιθανό η Apple να σχεδιάζει τα φτιάξει το δικό της short URL χρησιμοποιώντας το domain iTun.es που έφτιαξε κάποια χρόνια πριν.

Μέχρι στιγμής το domain είναι το www.iTun.es και μας προωθεί στο Apple.com. To MacRumors έψαξε σχετικά με αυτό και μετά από κάποιες έρευνες ανακάλυψε ότι η Apple είναι ο κάτοχος του domain itun.es από τον Δεκέμβριο του 2006 και έχει αγοραστεί από τον MarkMonitor, το όνομα που χρησιμιοποιεί η Apple για τις αγορές όλων των domain της.

Το site MacRumors σημειώνει επίσης ότι η κάπως απίθανο η Apple να έχει το domain για τέσσερα χρόνια γνωρίζοντας ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον για σύντομο URL (shortlink), αλλά με την ενσωμάτωση του Twitter στο Ping μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό τον σκοπό.

[via MacRumors]