Η Apple αγοράζει την Wi-Gear για την κατασκευή Bluetooth Stereo ακουστικών

Το 9to5Mac έχει πληροφορίες από κάποια πηγή ότι η Apple κέρδισε κάποιον designer bluetooth ασύρματων ακουστικών δύο μήνες πριν στο San Francisco για ένα αξιοσέβαστο ποσό. Η εταιρία αποκαλείται Wi-Gear και έχει κατασκευάσει τρεις γενιές A2DP stereo ακουστικών που ονομάζονται iMuffs όπως και έναν αντάπτορα Bluetooth 2.0 για παλαιότερα iPhone και iPod touch τα οποία δεν υποστηρίζουν Bluetooth 2.0.

iMuffs Wireles Headphones for your iPhone or iPod and Bluetooth phone! Works with iPod nano, iPod classic, iPod touch

Τα προιόντα αυτής της εταιρίας είναι ειδικά φτιαγμένα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις συσκευές iOS της Apple. Όπως θα δούμε και παρακάτω, η εταιρία αυτή έκλεισε.

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της Bluetooth stereo ακουστικά για τις μελλοντικές iOS συσκευές αλλά και τα MacBooks της με την τεχνολογία και την εμπειρία της Wi-Gear. Όπως θυμάστε όλοι η Apple δεν είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία με το bluetooth ακουστικό της και αντί να προτιμήσει να ξαναφτιάξει ένα μόνη της, αποφάσισε να το ντύσει με την τεχνογνωσία της Wi-Gear.

Το 9to5Mac έψαξε λίγο πιο βαθιά το θέμα επίσης και στο LinkedIn και βρήκε ότι ο Michael Kim ο οποίος είναι συνιδρυτής της Wi-Gear είναι τώρα iOS Bluetooth Engineer στην Apple εδώ και δύο μήνες.

Ενώ ο πρώην CEO της Wi-Gear Mark Pundsack δεν έκανε κάποια αλλαγή στο προφίλ του στο LinkedIn ή ίσως πήρε τα χρήματα και έφυγε.

[via 9to5Mac]