Η Apple διόρθωσε το κενό ασφαλείας του FaceTime

Χτες σας προειδοποιήσαμε ότι η εφαρμογή FaceTime Beta που κυκλοφόρησε έχει ένα κενό ασφαλείας. Η Apple σήμερα φαίνεται να κλείνει την τρύπα αυτή με τον τρόπο που θα διαβάσετε στην συνέχεια.

Ενώ πολλοί είμαστε χαρούμενοι για την καινούρια εφαρμογή της Apple, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ένα τόσο σημαντικό κενό ασφαλείας χωρίς να το διορθώσουμε! Η πρόβλημα με το FaceTime είναι ότι μπορεί να τραβήξει τα στοιχεία του iTunes λογαριασμού μας χωρίς να μας το ζητήσει!

Η εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύσει τα στοιχεία μας ακόμα και αν βγούμε από αυτή (Sign out) όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω screenshots του Cocoatouchapps.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Πηγαίνετε στο φάκελο του χρήστη, μπορείτε απλά κάνοντας κλικ στο Finder (το πρώτο εικονίδιο) που θα βρείτε στο dock σας!

Μετά στον φάκελο Library και έπειτα Preferences (αυτός είναι ο φάκελος ρυθμίσεων του χρήστη) ψάξτε μέσα σε αυτόν και βρείτε και διαγράψτε το αρχείο com.apple.FaceTime.plist.

Με αυτόν τον τρόπο διαγράφετε τελείως τις ρυθμίσεις του FaceTime έτσι, με την αλλαγή που έκανε και η ίδια η Apple το FaceTime δεν μπορεί να “δει” πια τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο iTunes Store.

Με τέτοια μικρά προβλήματα μπορούμε να περιμένουμε σύντομα την καινούρια έκδοση του FaceTime για Mac!

cocoatouchapps

One thought on “Η Apple διόρθωσε το κενό ασφαλείας του FaceTime

  • October 22, 2010 at 12:10
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Η Apple διόρθωσε το κενό ασφαλείας του FaceTime: Χτες σας προειδοποιήσαμε ότι η εφαρμογή FaceTime Beta… http://bit.ly/bI3sSn #GreekiPhone</span></span>

Comments are closed.