Σύντομα η έναρξη λειτουργίας του νέου Data Center της Apple

“Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Data Center της Apple στην Βόρεια Καρολίνα, ενώ φαίνεται πως η Apple προετοιμάζεται να διπλασιάσει τις εγκαταστάσεις του ενός δις. δολαρίων.”


Όπως φαίνεται κι από το σχετικό βίντεο στο YouTube, η Apple έχει ολοκληρώσει τις εργασίες στο καινούργιο Data Center 46,000 τετραγωνικών μέτρων στην Βόρεια Καρολίνα, κι όπως επισημαίνουν οι τελευταίες αναφορές, η εταιρία πρόκειται να εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών σύντομα. Μια σχετική αναφορά που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, υποστηρίζει πως το Data Center είναι πλήρως λειτουργικό, ενώ η Apple ολοκληρώνει τις εργασίες προκειμένου να ξεκινήσει η “παραγωγή”.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν φήμες από ανώνυμες όπως πάντα πηγές, πως η εταιρία σκοπεύει να διπλασιάσει τις εγκαταστάσεις της στην Βόρεια Καρολίνα, δημιουργώντας έτσι ένα Data Center που αγγίξει τα 93,000 τετραγωνικά μέτρα. Στο σχετικό βίντεο από το YouTube φαίνεται να προετοιμάζεται ο χώρος που θα συνεχιστούν ενδεχομένως οι εργασίες για την επέκταση του Data Center, που είναι ήδη πέντε φορές μεγαλύτερο από το υφιστάμενο της εταιρίας στο Newark της Καλιφόρνια.

Με τον CFO της Apple Peter Oppenheimer να έχει δηλώσει πως το συγκεκριμένο Data Center αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, και την εταιρία να μην έχει διευκρινίσει τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται η λειτουργία του, οι φήμες οργιάζουν. Οι αναλυτές εκτιμούν πως το εν λόγω Data Center αποτελεί την βάση για το λεγόμενο “Cloud Computing”, αλλά και τις υπηρεσίες streaming που έχει ήδη ξεκινήσει να δρομολογεί η Apple (μέσω του Apple TV). Αν και προς το παρόν μια γεύση από το “Cloud Computing” μπορεί να μας δώσει ενδεχομένως η υπηρεσία της Apple ‘Mobile Me’, οι προθέσεις της Apple για το μέλλον παραμένουν άγνωστες. Με το νέο MacBook Air να διαθέτει χωρητικότητα μόλις 64GB flash, και τον Steve Jobs να το χαρακτηρίζει το μέλλον των φορητών υπολογιστών, ενισχύονται οι εκτιμήσεις πως η Apple στοχεύει σε ένα μέλλον που ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο προκειμένου να εκτελέσει τις εργασίες που θέλει με τον υπολογιστή του. Μένει λοιπόν να δούμε κατά πόσον οι εκτιμήσεις των αναλυτών θα επιβεβαιωθούν ή απλά η Apple προετοιμάζεται για την αυξανόμενη βάση χρηστών που αποκτά καθημερινά.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ScmRWaV28DU&feature=player_embedded[/youtube]

Maclife.gr

One thought on “Σύντομα η έναρξη λειτουργίας του νέου Data Center της Apple

  • October 25, 2010 at 19:38
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Σύντομα η έναρξη λειτουργίας του νέου Data Center της Apple: “Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτου… http://bit.ly/cWcgRF #GreekiPhone</span></span>

Comments are closed.