QNX OS will take the place of BlackBerry OS

Το QNX OS θα αντικαταστήσει το BlackBerry OS στα smartphones της εταιρίας

Μαζί με το BlackBerry Playbook υποδεχτήκαμε και το λειτουργικό σύστημα QNX, που χρησιμοποιεί η RIM στο tablet της, με την εταιρία να έχει μεγάλες βλέψεις για το λογισμικό της.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της RIM επιβεβαίωσε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά BlackBerry smartphones και tablets, καθώς εμφανίζει μεγάλη σταθερότητα, χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων multimedia, αντικαθιστώντας έτσι σταδιακά το πρόσφατο BlackBerry OS 6!

Η μετάβαση αυτή δε θα γίνει απότομα, αλλά με μικρά σταθερά βήματα, με το στέλεχος της RIM να προαναγγέλλει ότι το BlackBerry OS 7 θα αποτελέσει το σκαλοπάτι για την τελική μεταβολή. Φυσικά, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το BlackBerry OS 6 κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα και γενικότερα η RIM δε φημίζεται για τη βιασύνη της σε ό,τι αφορά ριζικές αλλαγές.
Άρα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια, ή και περισσότερο, έτσι ώστε να πειστεί πλήρως ότι το QNX OS αποτελεί την καλύτερη λύση. Αυτό που μένει να δούμε, είναι το πως θα υποδεχτούν οι προγραμματιστές και οι πελάτες το νέο λειτουργικό σύστημα, αλλά και το πως θα αντιδράσουν σε αυτή την αργή μετάβαση. Το σίγουρο είναι ότι η RIM δεν παραδόθηκε και προσπαθεί να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά τη λαίλαπα του iPhone και των Android συσκευών.

Via | techgear.gr