Το Android άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον για τους developers

Σύμφωνα με μια αναφορά του Appcelerator/IDC που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι προγραμματιστές έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα της Google το Android, περισσότερο απο την πλατφόρμα της Apple . Το ενδιαφέρον προκλήθηκε γιατί η πλατοφόρμα του Android βρίσκεται σε εκρηκτική αύξηση στην αγορά.

Το 72% των προγραμματιστών λένε ότι το Android “είναι σε καλύτερη θέση να δώσουν δύναμη σε ένα μεγάλο αριθμό και ποικιλία συνδεδεμένων συσκευών στο μέλλον,” σε σχέση με το 25% για το iOS. Όπως φαίνεται με μεγάλη λεπτομέρεια παρακάτω, αυτό εξηγεί γιατί το 59% των προγραμματιστών προτιμούν το Android’s για το εγγυή μέλλον, σε αντίθεση με το 35% για το iOS.
Screen Shot 2010 09 27 At 11 09 35 Am

Αν και το μέλλον ανήκει στο Android στο χώρο των κινητών, το παρόν ανήκει στην Apple…
Screen Shot 2010 09 27 At 11 18 14 Am

Της Apple το App Store και η ευκολία του hardware κάνουν το iOS να ξεχωρίζει, αλλά οι προγραμματιστές απολαμβάνουν την πλατφόρμα του Android για το πόσο ανοικτή είναι:

Καθώς το Android και το iOS είναι στην κορυφή , Μερικοί προγραμματιστές δείχνουν ενδιαφέρουν για άλλες κατηγορίες.
Screen Shot 2010 09 27 At 11 15 26 Am

Το μέλλον για το Android δεν δείχνει να είναι μόνο για τα κινητά. Οι προγραμματιστές ενδιαφέρονται επίσης και για το Android σαν τηλεόραση TV αντί του AppleTV.

Οι προγραμματιστές δείχνουν επίσης ενδιαφέρον για τις συνδεδεμένες τηλεοράσεις , το 44% λένε ότι ενδιαφέρονται πολύ για το Google TV αντί του 40% για το Apple TV. Ο Scott Ellison, VP Mobile & Wireless, IDC, “Οι εφαρμογές θα βοηθήσουν να αναδημιουργηθεί η τηλεόραση και η εμπειρία της παρακολούθησης της όπως ακριβώς έγινε και με τα κινητά. Η τηλεόραση θέλει νέους τρόπους για να αποκτήσει και πάλι κοντά της το κοινό με τις διαφημίσεις, να προστεθούν social networks, και να κερδίσει και πάλι κοινό για τα προγράμματα της” πρόσθεσε, “Οι τηλεόρασεις που θα δώσουν εύκολους τρόπους σε προγραμματιστές να προσθέσουν εφαρμογές στις συσκευές τους θα αναδημιουργήσουν την εμπειρία της τηλεόρασης όπως την ξέρουμε.”
Screen Shot 2010 09 27 At 10 22 14 Am

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για το AppleTV, σε αντίθεση με την Google που ήδη έδειξε κάποιες εφαρμογές για Android που θα τρέχουν στο GoogleTV τον Μαιο.

Via | CNNMoney

2 thoughts on “Το Android άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον για τους developers

  • September 28, 2010 at 20:23
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content"&gt ;http://mYi.gr Το Android άρχησε να αποκτά ενδιαφέρον για τους developers:
    Σύμφωνα με μια αναφορά του Appcelerator… http://bit.ly/aBw0ql</span></span&gt;

  • September 28, 2010 at 20:23
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Το Android άρχησε να αποκτά ενδιαφέρον για τους developers http://f.ast.ly/Dn3Hs</span></span&gt;

Comments are closed.