Λίγα λόγια για το iPod nano

Μια μικρή περίληψη για τα iPod nano από την πρώτη γενιά μέχρι και την έκτη γενιά που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες.

Αν δούμε την ιστορία του iPod nano που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2005 μπορούμε να καταλάβουμε ότι αρχικά το nano ήταν λεπτό αλλά ψηλό μπορούσε μόνο να το κάνει όσο πιο λεπτό γινόταν στην αρχή έτσι λοιπόν το παρακάτω είναι το iPod nano 1ης γενιάς που κυκλοφόρησε σε άσπρο και μαύρο.

Στη συνέχεια άρχισε να άλλάζει και το ύψος να μικραίνει την οθόνη και να βγάζει περισσότερα χρώματα (ασημένιο, πράσινο, ροζ, μπλέ και μαύρο) τα χρώματα που υπήρχαν στο iPod mini πριν αλλάξει την ονομασία του σε nano. Έτσι κυκλοφόρησε το iPod nano 2ης γενιάς.

Με την πολύ ανανεωμένη σχεδίαση έρχεται το iPod nano 3ης γενιάς που έρχεται με widescreen και πολλά καινούρια χρώματα το Σεπτέμβριο του 2007. Καινούριες δυνατότητες προσθέθηκαν στο iPod nano όπως πλοήγηση στην μουσική σας μέσα από το Cover Flow, αναπαραγωγή βίντεο και καινούρια γραφικά στα μενού του.

Το iPod nano του 2008 – 4ης γενιάς είναι αυτό που το επαναφέρει σε αυτό που μοιάζει με το αρχικό του στυλ. Η οθόνη είναι και πάλι wide αλλα φυσικά μονο αν το γυρίσετε στο πλάι. Δυνατότητες αναπαραγωγης βίντεο και φυσικά auto rotate για να γυρίζει η οθόνη ανάλογα πως το κρατάμε!

Το καινούριο iPod nano του 2009 – 5ης γενιάς φέρνει μια πιο ψηλή οθόνη από πριν με ενσωματωμένη κάμερα για να κάνετε λήψη τις φωτογραφίες σας και τα βίντεο σας, ενσωματωμένο ραδιόφωνο, πεδόμετρο (για το Nike+iPod) και έρχεται σε 9 χρώματα.

Το iPod nano που κυκλοφόρησε στο μουσικό event είναι το iPod nano 6ης γενιάς και έρχεται σε μια οθόνη multitouch 1.54″ και σε ένα πάρα πολύ λεπτό σχεδιασμό το οποίο βγαίνει σε πάρα πολλα χρώματα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει! Επίσης μπορούμε να πούμε ότι με το armband μπορεί να γίνει και ρολόϊ για το χέρι.

Μην ξεχνάμε όμως ότι το iPod nano είναι η αναβάθμιση του iPod mini το οποίο ήταν πολύ πιο χοντρό και μικρό (όσο μικρό γινόταν για την τότε εποχή) με γενικά ο σχεδιασμό που έμοιαζε πάρα πολύ με μικρό iPod 1ης – 2ης γενιάς.