Το iOS ξεπερνάει το Linux και το Android στη χρήση internet

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Net Marketshare, το iOS είναι αυτή τη στιγμή η 3η δημοφιλέστερη πλατφόρμα στο internet, όσον αφορά την πλοήγηση, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το Linux και το Android ακόμα και όταν τα νούμερα των 2 αυτών λειτουργικών προστεθούν!

Τον Αύγουστο λοιπόν του 2010 το Android παρουσιάζει μερίδιο χρήσης 0.20% , το Linux 0.85% και το iOS 1.13% .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Vince Vizzaccaro, αντιπρόεδρος της Net Applications:

“It’s something to take note of when a mobile operating system passes something that’s been around forever. Mobile’s growth curve is strong and mobile is becoming quite a phenomenon on the InternetInternetInternet”

Τα αποτελέσματα της έρευνας συμφωνούν και με τα δικά μας στατιστικά χρήσης για το iPhoneHellas.gr, όπου το iOS (iPhone, iPad και iPod) έχει ξεπεράσει κατά πολύ το Linux.

Ενδεικτικά, τα ποσοστά επισκεψιμότητας του iPhoneHellas ανά λειτουργικό σύστημα, από το Google Analytics, για τις τελευταίες 7 ημέρες:

Όπως είναι φυσικό, τα υψηλά νούμερα χρήσης του iOS οφείλονται εν μέρη και στο γεγονός ότι είμαστε iPhone oriented site… ωστόσο το μερίδιο χρήσης του iOS στο browsing αυξάνεται με γοργό ρυθμό και είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο, ούτε καν από εμάς 🙂