Νέα MacBook Pro με Retina Display, πιο γρήγορους επεξεργαστές και PCIe Flash Storage

macbookpro retina 2013 greekiphone

Η Apple στο χθεσινό Event αποκάλυψε τη νέα γενιά 13 και 15 ιντσών MacBook Pro με Retina Display και τους τελευταίους Intel επεξεργαστές για καλύτερη απόδοση και καλύτερη μπαταρία.

Αρχικά το νέο 13-inch MacBook Pro έρχεται με τον Haswell επεξεργαστή, πιο λεπτό από το προηγούμενης γενιάς 13αρι Retina με πάχος μόλις 0.71 ίντσες. Με το νέο επεξεργαστή το MacBook τώρα φτάνει τις 9 ώρες μπαταρία. Οι επεξεργαστές που θα δούμε είναι dual-core Intel Core i5 που φτάνουν τα 2.6Ghz (δυνατότητα να φτάσει τα 2.8Ghz με dual-core Intel Core i7) με ενσωματωμένο το Iris graphics chip της Intel για 90% πιο γρήγορη απόδοση από την προηγούμενη γενιά.

Το 15-inch MacBook Pro έρχεται με επεξεργαστή Crystal Well quad-core Intel Core i7 που φτάνει τα 2.6Ghz και την Iris Pro 5200 για γραφικά ενώ υπάρχει και η επιλογή να προσθέσουμε μία GeForce GT 750M στα 2GB.

macbookpro retina 2013 apps greekiphone

Και τα δύο MacBook Pro έρχονται φυσικά με αναβάθμιση στο ασύρματο που τώρα συναντά αυτό του τελευταίου MacBook Air, 802.11ac, δύο νέες θύρες Thunderbolt 2 και στο Flash Storage που φτάνει τώρα τα 800MB/s, 45% καλύτερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά.

Η Apple δεν αναβάθμισε την απλή σειρά με τα MacBook Pro που δεν έχουν Retina Display και αφήνει στην οικογένεια μόνο το MacBook Pro 13-inch που λογικά θα σταματήσει να κυκλοφορεί με την επόμενη ανανέωση.

Η τιμή του νέου MacBook Pro με Retina Display είναι $200 πιο χαμηλή από τον προκάτοχο του και έτσι έχουμε αρχική τιμή για το 13-inch στα $1299 νεώ το βασικό 15-inch στα $1999. Εφόσον τα νέα MacBook Pro είναι διαθέσιμα από την πρώτη μέρα ίσως να τα δούμε πριν τα Χριστούγεννα και στη χώρα μας.

Περισσότερα για τα νέα MacBook Pro και τις επιλογές επέκτασης τους μπορείτε να δείτε στο Online Apple Store.

2 thoughts on “Νέα MacBook Pro με Retina Display, πιο γρήγορους επεξεργαστές και PCIe Flash Storage

Comments are closed.