Photos, ο αντικαταστάτης του iPhoto και του Aperture

photos for os x

Το 9to5Mac αναφέρει τώρα ότι η Apple θα σταματήσει την ανάπτυξη των εφαρμογών Aperture και iPhoto και στη θέση τους θα έρθει η εφαρμογή Photos που είδαμε στις αρχές του μήνα στην WWDC.

Οι βιβλιοθήκες με τις φωτογραφίες σας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά με την νέα εφαρμογή όπως θα έχουμε και την επιλογή για να ανεβάσουμε όλες μας τις φωτογραφίες στο iCloud έτσι ώστε να μπορούμε να πλοηγηθούμε σε αυτές από τις iOS συσκευές μας οπουδήποτε και να είμαστε. Η νέα εφαρμογή Photos θα έχει όλες τις δυνατότητες που γνωρίζουμε από το iPhoto αλλά και από το Aperture αλλά θα φέρει και πολλές νέες δυνατότητες. Φυσικά η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο μαζί με το Yosemite το επόμενο βασικό update του OS X.

With the introduction of the new Photos app and iCloud Photo Library, enabling you to safely store all of your photos in iCloud and access them from anywhere, there will be no new development of Aperture. When Photos for OS X ships next year, users will be able to migrate their existing Aperture libraries to Photos for OS X.