Mac Pro

macpro new comingsoon greekiphone

Μετά τα MacBook Pro είδαμε ή μάλλον μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για το πολυπόθητο νέο Mac Pro. Το νέο Mac Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς και είναι ο πρώτος υπολογιστής που συναρμολογήθηκε στην Αμερική.

Το νέο Mac Pro έρχεται με ένα εντελώς νέο design από τον πύργο προκάτοχο του που η Apple χρησιμοποιήσε από την στιγμή της κυκλοφορίας του Power Macintosh G5 το 2003. Το νέο κυλινδρικό design τυλίγει γύρω του όλα τα υποσυστήματα του μηχανήματος πάνω σε ένα ενιαίο θερμικό πυρήνα που απορροφά θερμότητα από όλο το μηχάνημα και διασκορπίζεται μέσα από ένα κάθετο ανεμιστήρα (fan) που αναρροφά αέρα από το κάτω μέρος του μηχανήματος και τον βγάζει έξω από τους αεραγωγούς στην κορυφή του μηχανήματος.

Ο επεξεργαστής που φοράει το νέο Mac Pro είναι τελευταίας γενιάς Intel Ivy Bridge E Xeon με πυρήνες που φτάνουν τους 12, για γραφικά χρησιμοποιεί την AMD FirePro GPU που του δίνει την δυνατότητα να διαχειριστεί ταυτόχρονα 3 οθόνες 4K ή 6 Thunderbolt, έχει 6 θύρες Thunderbolt 2 με αισθητήρα που καταλαβαίνει ότι πρόκειται να συνδέσουμε πάνω κάτι και ανάβει τα LED στο πίσω μέρος για να δούμε την σωστή θύρα. Όπως και τα MacBook Pro έρχεται με PCIe Flash storage που φτάνει το 1TB σε χωρητικότητα με ταχύτητες που ξεπερνούν το 1GB/s, οι μνήμες του είναι οι πιο γρήγορες που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε Mac τεχνολογίας ECC DDR3 1866MHz μπορεί να φτάσει τα 64GB σε σύνολο και παρέχει 60GB/s bandwidth. Μέσα σε όλα αυτά να αναφέρουμε ότι το ο θόρυβος που πρέπει να κάνει ένα τέτοιο μηχάνημα έχει μειωθεί και όπως αναφέρει και η ίδια η Apple στη σελίδα της τα επίπεδα είναι σε αυτά του Mac mini.

mac pro new thermal unified core greekiphone

“The new Mac Pro is our vision for the future of the pro desktop, everything about it has been reimagined and there has never been anything like it,” said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing. “The new Mac Pro packs up to 12-core Xeon CPUs, dual FirePro GPUs, ultra-fast ECC memory, new PCIe flash storage, Thunderbolt 2 expandability and more into a radical new design that is one-eighth the size of the previous generation Mac Pro.”

Για τις πόλεις της Αμερικής η τιμή του Mac Pro αρχίζει με $2999 για το απλό μοντέλο ενώ υπάρχουν διάφορες επιλογές για build-to-order που θα μπορούμε να δούμε στο Online Apple Store με την αρχή της κυκλοφορίας του τον Δεκέμβριο. Για την ώρα σας αφήνουμε με το γνωστό Trailer και το νέο video συναρμολόγησης

http://www.youtube.com/watch?v=SQl2FjaKCAQ

Περισσότερα στη σελίδα της Apple

One thought on “Mac Pro

Comments are closed.