Επιλογή Two-Step Verification για το Apple ID

apple adds two step verification apple id greekiphone

Η Apple μετά το κενό ασφαλείας που εμφανίστηκε στο iForgot παρουσίασε την επιλογή Two-Step Verification για τους λογαριασμούς μας Apple ID, μια προαιρετική επιλογή για μεγαλύτερη ασφάλεια που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία από τις συσκευές μας για να επαληθεύσουμε την ταυτότητα μας πριν αρχίσουμε να κάνουμε αλλαγές στον λογαριασμό μας ή κάποια αγορά.

Με το Apple ID πια έχουμε πρόσβαση σε αρκετά πράγματα, όπως τις αγορές μας από το iTunes Store, είτε αυτές είναι μουσική, ταινίες ή εφαρμογές, την φύλαξη διαφόρων πληροφοριών στις σημειώσεις μας, τις επαφές μας, τις τοποθεσίες των συσκευών μας και πολλά άλλα που έρχονται με το iCloud.

Με την νέα επιλογή που απαιτεί δύο βήματα επαλήθευσης, μπορούμε τώρα να κρατήσουμε το Apple ID μας με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Η διαδικασία ενεργοποίησης και χρήσης της επαλήθευσης δύο βημάτων είναι απλή και χρειάζεται μόνο να έχουμε μία από τις iOS συσκευές μας στην οποία θα λάβουμε τον 4ψήφιο κωδικό επαλήθευσης. Μετά από αυτό και κάθε φορά που θα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Apple ID θα πρέπει εκτός από το password μας να δώσουμε και αυτό τον κωδικό. Μαζί με την ενεργοποίηση θα δούμε και έναν κωδικό με 14 ψηφία τον οποίο θα πρέπει να κρατήσουμε σε ασφαλές μέρος και να τον χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που θέλουμε να ανακτήσουμε τον κωδικό μας εαν χάσουμε την συσκευή μας ή τον ξεχάσουμε.

Για να ενεργοποιήσετε τώρα το Two-Step Verification θα πρέπει να πατήσετε εδώ και μετά στο Manage your Apple ID και αφού συνδεθείτε στο Password and Security στην αριστερή στήλη. Στη συνέχεια θα δείτε ένα Get Started . Για την ώρα η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για την Αμερική, την Αγγλία, την Ιρλανδία και την Νέα Ζηλανδίας αλλά σύντομα θα προστεθούν περισσότερες χώρες.