Πώς κάνουμε Jailbreak το iOS 6 με το evasi0n [Mac]

Evasi0n how to jailbreak on mac

Όπως είδαμε πριν λίγο, οι evad3rs κυκλοφόρησαν το νέο εργαλείο για jailbreak που ονομάζεται evasi0n και το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε εύκολα jailbreak το iOS 6. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό με οδηγίες για να σας βοηθήσουν να κάνετε jailbreak τη συσκευή σας σε Mac.

Στο παρακάτω video δείχνουμε με τον πιο απλό τρόπο την διαδικασία. Για πιο αναλυτικά μπορείτε φυσικά να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο.

Ανανέωση του άρθρου με τα βήματα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Αν δεν είστε σίγουροι μην προχωρήσετε σε jailbreak ακόμα! Ρωτήστε μας εδώ!

Σημειώσεις

  • Αρχικά να θυμίσουμε ότι αν έχετε passcode στη συσκευή σας θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε πριν το jailbreak.
  • Η συσκευή σας θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένη στην έκδοση iOS 6.0, 6.0.1, 6.0.2 ή την 6.1 που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα για να δουλέψει το evasi0n σωστά. Οπότε αν η συσκευή σας δεν είναι σε ένα από αυτά τα firmware καλό θα ήταν να την αναβαθμίσετε τώρα κάνοντας κλικ στο update από το iTunes ή πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναβάθμιση λογισμικού.
  • Το evasi0n δεν είναι συμβατό με Apple TV και όπως αναφέρουν οι evad3rs, αυτό είναι κάτι που θα κυκλοφορήσει πολύ γρήγορα. Ίσως μαζί με το jailbreak του Apple TV 3.
  • Κάντε backup στη συσκευή σας πριν κάνετε το οτιδήποτε είτε μέσω του iCloud από την συσκευή σας με WiFi είτε μέσω του iTunes με δεξί κλικ και backup πάνω στη συσκευή σας από την sidebar του iTunes (αν έχετε iTunes 11, μπορείτε να επαναφέρετε την sidebar από το μενού view).

Οδηγίες

1 – Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του evasi0n για Mac επιλέγοντας ένα από τα links.

2 – Μετά κάνουμε διπλό κλικ στην εφαρμογή evasi0n για να ανοίξει

01 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

3 – Αν η συσκευή σας έχει passcode, απενεργοποιήστε το πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Γενικά > Κλείδωμα με συνθηματικό > Απενεργοποίηση συνθηματικού.

04 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

4 – Αφού σιγουρευτείτε ότι η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη (activated) συνδέστε την στον υπολογιστή. Η συσκευή σας θα πρέπει να έχει την έκδοση iOS 6.0, 6.0.1, 6.0.2 ή την 6.1 και μη ξεχνάτε το evasi0n δεν είναι ακόμα συμβατό με Apple TV.

02 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

03 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

5 – Θα πρέπει να δείτε ότι το evasi0n βρήκε τη συσκευή σας και ότι η συσκευή είναι έτοιμη να γίνει jailbreak.

05 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

06 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

6 – Το Jailbreak θα διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά και μέσα σε αυτά το iPhone θα κάνει 2-3 επανεκκινήσεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα το evasi0n θα φροντίσει να περάσει στη συσκευή σας το Cydia και όλα τα sources (πηγές) του. Κατά τη διάρκεια μη πειράζετε τη συσκευή σας!

07 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

7 – Προσοχή! κάποια στιγμή το evasi0n θα σας ζητήσει να κάνετε slide to unlock και να κάνετε tap ΜΙΑ φορά μόνο το εικονίδιο του evasi0n που θα δείτε στο SpringBoard.

08 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

8 – Μετά το evasi0n θα συνεχίσει μέχρι να περάσει όλα τα απαραίτητα αρχεία και payloads μέσα στη συσκευή.

09 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

10 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

11 evasi0n jailbreak ios 6 greekiphone

9 – Αφού η διαδικασία του evasi0n τελειώσει στο Mac σας, θα πρέπει να δείτε το logo του evasi0n στη συσκευή σας να κάνει τα εξής: Setting up fstab and AFC2, Setting up Cydia, Setting up Cydia packages, Clearing SpringBoard Cache, Rebooting. Ακόμα ένα reboot και: Initializing offsets, Finding offsets, Patching kernel, Clearing up, Done! continuing boot!

Μετά από αυτό μπορείτε να μπείτε στο Cydia για να κάνει την πρώτη προετοιμασία συστήματος. Αυτό ήταν, τώρα μπορείτε να περάσετε όποιο tweak σας έλειπε τόσο καιρό στο iPhone 5 ή το iPad σας.

Οι παραπάνω οδηγίες είναι για όλους τους χρήστες με Mac, μείνετε συντονισμένοι για τον οδηγό σε windows. Για οτιδήποτε απορίες, ερωτήσεις ή προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε μπορείτε να τα συζητήσετε μαζί μας στο forum.

Thanks iDownloadBlog / iSpazio and evad3rs.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερη βοήθεια στο macephemera.