FlashToHTML5 Safari Extension για καλύτερο YouTube!

flashtohtml5 safari extension greekiphone

Ένα από τα πιο unfriendly sites στο internet αυτή τη στιγμή είναι και το YouTube, που πια μετά από την αλλαγή ιδιοκτήτη μας αναγκάζει πριν να δούμε το video που έχουμε επιλέξει, να δούμε κάποια διαφήμιση ή να περιμένουμε να εμφανιστεί το κουμπάκι skip για να την προσπεράσουμε. Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα με το YouTube και αν θέλετε μπορείτε να δείτε και μόνοι σας το πόσο γρήγορα πολλά flash video μαζί το ένα μετά το άλλο αδειάζουν την μπαταρία του MacBook Pro σας.

Ψάχνωντας για μια λύση πριν από καιρό βρήκα το FlashToHTML5 του Joris Vervuurt. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει το μικρό αυτό εργαλείο – Safari Extension είναι να φέρνει την στιγμή που φορτώνει το video την μορφή του σε HTML5 και στην ποιότητα που εσείς έχετε επιλέξει από τις ρυθμίσεις του Safari > Preferences > Extensions. Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι το video που θέλετε να δείτε θα φορτώσει μόνο μία φορά χωρίς διαφημίσεις και τα περιττά κουμπάκια πάνω στο video, ακόμα και αν κάνετε Full Screen θα δείτε πως απλά ανοίγει το παράθυρο για να πιάσει όλη την οθόνη σας χωρίς όμως να κοπεί το video.

Η έκδοση του FlashToHTML5 έφτασε πρόσφατα την 2.9 η οποία διορθώνει κάποια bugs που τυχόν να είχαμε μετά τις κόκκινης refresh μπάρας που πρόσθεσε το YouTube στον header του site και εμφανίζεται την στιγμή που θέλουμε να φορτώσουμε κάποιο νέο video.

Version 2.9
– Fixed an issue that required the user to refresh the whole page to load the correct video.
– Now shows a placeholder image while loading the video.

Μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το Safari Extension εντελώς δωρεάν και σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα στο μέλλον λόγω διαφόρων αλλαγών στο YouTube δεν έχετε παρά να το απενεργοποιήσετε μέχρι το επόμενο update. Δοκιμάστε το σήμερα και αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

Download Link