IFTTT – και αφήστε το internet να κάνει τα υπόλοιπα!

ifttt for ipad and iphone greekiphone

Έχετε φανταστεί ποτέ να γίνονται όλα αυτόματα γύρω σας χωρίς να χρειάζεται να κουνήσετε έστω το δαχτυλάκι σας; Προσωπικά σ’ εμένα, που ζω με αυτή την προσμονή, μοιάζει φανταστικό! Μπορεί να απέχουμε λίγο ακόμα απο την εποχή που αυτό θα συμβεί, αλλά ήδη έχει γίνει μια πολύ καλή αρχή…

Φανταστείτε τώρα λοιπόν η iOS συσκευή σας να δρά αυτοβούλως και να κάνει πράγματα για εσάς αυτόματα, μόνο με τη βοήθεια μιας εφαρμογής! Η αλήθεια είναι πως, προσωπικά περιμέναμε ανυπόμονα πότε θα υλοποιηθεί και για το iOS, αλλά το IFTTT επιτέλους είναι εδώ! Αν δε σας λέει κάτι το όνομα μήπως σας βοηθούσαμε λέγοντας “If This Then That”; Μπερδευτήκατε περισσότερο; Λοιπόν το IFTTT είναι μια υπηρεσία η οποία σας βοηθά να αυτοματοποιήσετε τη χρήση που κάνετε στο internet καθώς και σε ορισμένα “κανάλια” και ιστότοπους! Στα ελληνικά θα λέγαμε πως απλά δημιουργώντας μια “Συνταγή”, αυτομάτως δίνουμε μια πάγια εντολή στη συσκευή μας να δρα με ένα συγκεκριμένο τρόπο! Για παράδειγμα μια ελληνική παραπλήσια μετάφραση, “Έαν κάνω ένα νέο WordPress post, τότε να δημοσιεύεται αυτομάτως στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook”. Εκεί δράση λοιπόν αναλαμβάνει το IFTTT και εσείς δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε περαιτέρω.

Εάν σας κέντρισε το ενδιαφέρον και θέλετε να το δοκιμάσετε το IFTTT της ομώνυμης εταιρείας, μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο App Store και είναι κατάλληλο και για το iPad σας! Εγώ το δοκιμάζω ήδη λίγες ώρες τώρα και δηλώνω ενθουσιασμένη, και το post αυτό, θα ‘ναι και το πρώτο που θα αναρτηθεί στο Twitter και Facebook μου, αυτόματα με τη χρήση της υπηρεσίας IFTTT!

[app 660944635]