Η Apple ανακοίνωσε το OS X Mavericks!

wwdc2013_0179 greekiphone

O Craig Federighi παρουσίασε το OS X Mavericks, το νέο λειτουργικό της  Apple.

Το νέο λειτουργικό έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά τα οποία εκ πρώτης εστίασαν στον Finder. Tags, Multiple Displays καθώς και AirPlay είναι αυτά που απασχόλησαν εκ πρώτης την παρουσίαση του νέου λειτουργικού.

os x mavericks greekiphone

Μέσα απο μια σύντομη παρουσίαση  ο Federighi εξηγεί την χρήση των Tags καθώς και το πως θα διευκολύνουν τις ζωές μας στο εξής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μια σύντομη αλλά ουσιώδης περιγραφή του χαρακτηριστικού “Multiple Displays”. Πραγματικά μαγικό το τι μας περιμένει με το OS X Mavericks!

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, παρουσιάστηκε και η ικανότητα του νέου λειτουργικού, στη διαχείριση των πόρων του συστήματος! Το OS X Mavericks καταφέρνει σύμφωνα με τον Federighi καλύτερη διαχείρηση της RAM καθώς και της cpu του μηχανήματος μας! Σπουδαία τα νέα για τα παλαιότερα μηχανήματα που οι κάτοχοι θα αναβαθμίσουν!

Το OS X Mavericks μας φέρνει και έναν “ολοκαίνουριο”, “έξυπνο” Safari! Η διαφοροποίηση του νέου Safari, θα αφορα την απόδοση, νέα χαρακτηριστικά και διευκολύνσεις στον χρήστη, καθώς και αισθητικές αλλαγές οι οποίες παρουσιάστηκαν live κατά το event.

To iCloud, σημαντικό κεφάλαιο στο OS X δε θα μπορούσε να λείπει απο την παρουσίαση, και απέκτησε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό! Το keychain! Το iCloud είναι πια σε θέση να απομνημονεύει σημαντικά για εμάς στοιχεία όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, κωδικούς, κλπ!

Τα Notifications καθώς και το ημερολόγιο, αποκτούν νέα, και καλύτερη κατά την άποψη μας, όψη! To OS X Mavericks θα συνοδεύεται και απο χάρτες οι οποίοι θα είναι σε θέση να δίνουν οδηγίες κατατοπισμού απευθείας στην iOS συσκευή μας! Επιπρόσθετα, για τους λάτρεις της ανάγνωσης, όπως η υποφαινόμενη, τα νέα είναι κάτι παραπάνω απο ευχάριστα! iBooks και στο OS X! Όλα τα παραπάνω, μέσω ενός demo video μας εντυπωσίασαν κατά τη διάρκεια του event.

One thought on “Η Apple ανακοίνωσε το OS X Mavericks!

Comments are closed.