ExactScan με όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για scan

exactscan high speed scanning greekiphone

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο Mac App Store η εφαρμογή ExactScan η οποία προσφέρει την μεγαλύτερη ευκολία και υποστήριξη για scanning εγγράφων στο Mac OS X.

Αν είστε και εσείς από αυτούς που ακόμα δεν έχουν ψηφιοποιήσει το παρελθόν τους, όλες αυτές τις φωτογραφίες από την ημέρα της βάφτισης, τα παιδικά χρόνια, το σχολείο και γενικά όλες αυτές τις αξέχαστες στιγμές τότε σίγουρα θα πρέπει να σύντομα να βρεθείτε μπροστά σε ένα scanner για να μπορείτε μετά να έχετε όλα αυτά τα ανεκτίμητης αξίας “χαρτιά” αποθηκευμένα με τον σωστό τρόπο και να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι σε αυτά.

[app 410309953]

Το ExactScan είναι μια εφαρμογή με ευκολίες scan για Mac & windows και έρχεται με διεθνή υποστήριξη για Αγγλικά, Δανέζικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα, Ισπανικά, Κινέζικα (απλά και παραδοσιακά) αλλά και αρκετές πρόσθετες δυνατότητες στο scanning, ας τις δούμε:

Built -in Scanner Drivers

Με τους ενσωματωμένους drivers το ExactScan είναι μια μοντέρνα λύση και φέρνει περισσότερους από 400 drivers για scanners συμπεριλαμβανομένων αρκετών γνωστών εταιριών όπως Avision Canon, Fujitsu, HP, Kodak, Oki, Visioneer και φυσικά Xerox. Drivers που στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνονται με αυτούς των κατασκευαστών και πρόσθετα υποστηρίζει TWAIN drivers.

Paper Size Detection (Auto-Crop)

Η δυνατότητα του ExactScan να βλέπει από μόνο του και να αναγνωρίζει οποιοδήποτε μέγεθος χαρτιού επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει να δημιουργήσει έγγραφα με πολλές σελίδες ακόμα και με διαφορετικά μεγέθη.

Skew Correction (De-Skew)

Το ExactScan περιέχει αρκετά έξυπνους αλγόριθμους που αυτόματα καταλαβαίνουν πως πρέπει να κοπούν και ποια πρέπει να είναι η στοίχιση των εικόνων και των εγγράφων.

Automatic Black & White Optimization

Η εφαρμογή φέρνει μια λειτουργία που βελτιώνει τα ασπρόμαυρα έγγραφα και μαζί με την ανίχνευση λευκών σελίδων μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην εξοικονόμηση του χώρου. Η ανίχνευση της λευκής σελίδας μπορεί να μας γλυτώσει από χάσιμο στο χρόνο της επεξεργασίας που γίνετε σε κάθε σάρωση όπως επίσης και από θέματα χωρητικότητας. Συγκεκριμένα η εφαρμογή έχει την δυνατότητα να διαγράψει τις κενές σελίδες των εγγράφων σας για την εξοικονόμηση χώρου ή να δει την συχνότητα του εγγράφου και να εισάγει κενές PDF σελίδες σαν εξώφυλλα.

Solid Colors

Το ExactScan δίνει την δυνατότητα να φορμαριστούν τα χρώματα στο background κάτι που δίνει σαν αποτέλεσμα μικρότερα αρχεία και πολύ καλύτερη εμφάνιση.

Easy Scan at Your Fingertip

Οι συσκευές με την δυνατότητα Easy Scan είναι πια πάρα πολλές και επιτρέπουν στο χρήστη μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού να σκανάρουν (ή σαρώσουν) ένα αρχείο με την μεγαλύτερη ευκολία. Με το νέο κουμπί και τον profile manager μπορούμε τώρα να σκανάρουμε έγγραφα πολύ πιο εύκολα και γρήγορα και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό μας δίνει αυτόματο scan σε PDF ή άλλα format, δημιουργία PDF αρχείου με την δυνατότητα αναζήτησης σε αυτό ή ακόμα και η δυνατότητα να δημιουργήσουμε τα δικά μας προσωπικά προφίλ και να κάνουμε το ExactScan κατάλληλο για τις καθημερινές μας δουλειές.

Print Support (Scan to Print)

Δυνατότητα αντιγράφου στο Mac μας με την χρήση του scanner ή του εκτυπωτή που έχουμε ήδη.

Individual File Naming

Επειδή χρησιμοποιεί το προηγμένο περιβάλλον του Mac OS X το ExactScan μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε με μεγάλη ευκολία το τελικό όνομα του αρχείου κάθε σάρωσης. Για παράδειγμα μπορεί να έχουμε ένα έγγραφο με πέντε σελίδες και να θέλουμε να το σκανάρουμε πλήρως. Δεν είναι απαραίτητο η κάθε σάρωση να έχει την ονομασία σαρωση01, 02, 03.jpg κτλ, αντίθετα μπορούμε πολύ εύκολα να θέσουμε εμείς την σειρά με την οποία θα υπάρχει η περιγραφή πάνω στο αρχείο. Παράδειγμα θα μπορούσε να είναι κάτι σαν εργασία τεχνολογίας–2001-σελ1–1, εργασία τεχνολογίας–2001-σελ1–2 κτλ.

AppleScript Support

Σε όσους αρέσουν πολλοί οι αυτοματισμοί θα χαρούν πολλοί να μάθουν ότι το ExactScan φέρνει και την υποστήριξη για AppleScript που θα δώσει στον χρήστη άμεση πρόσβαση στα προφίλ του, την δυνατότητα να ρυθμίσει την ανάλυση, την κατάσταση χρώματος, την τοποθεσία που θα γίνει η αποθήκευση του αρχείου, το όνομα του προφίλ και την εφαρμογή. Ακόμα, θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης της διαδικασίας μέσα από την εφαρμογή μετά την αποστολή του σκαναρίσματος.

Supported Formats

Η εφαρμογή έρχεται με πλήρη υποστήριξη για PDF, TIFF, GIF, PCX, JPEG, JPEG–2000, BMP, PNG και PNM. Ενώ υπάρχει υποστήριξη και για RTF, HTML, TXT με το ExactScan Pro.

Πρόσθετες δυνατότητες που θα δούμε με το ExactScan Pro

[app 410310670]

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, η Pro έκδοση της εφαρμογής φέρνει μερικές πρόσθετες δυνατότητες όπως την δημιουργία αρχείων PDF με την οπτική δυνατότητα αναζήτησης, αυτόματη περιστροφή και την κατάλληλη φορά για το κάθε σκαναρισμένο έγγραφο κάτι που βελτιώνει επίσης τα αποτελέσματα OCR, όλα τα παραπάνω της απλής έκδοσης τώρα γίνονται αυτόματα, δεν χρειάζεται να επιλέξουμε το χρώμα την πηγή η να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνολογίες για αυτόματη μείωση του μεγέθους των αρχείων. Η ανίχνευση barcode χάρη στον μηχανισμό της εφαρμογής γίνεται εύκολη αφού οι παράμετροι αποθηκεύονται μέσα στο αρχείο PDF, η δυνατότητα Imprinter ακόμα δίνει την δυνατότητα να τυπώσουμε κείμενο όπως “Εμπιστευτικό”, Εγκρίθηκε” ή οτιδήποτε άλλο μέσα στο έγγραφο. Τέλος το ExactScan Pro μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σε αρχεία που ήδη έχουμε σκανάρει είτε αυτά είναι PDF ή bitmaps.

Μπορείτε να δείτε ακόμα και το παραπάνω video που εξηγεί την χρήση του ExactScan στην καθημερινότητα αλλά και τι αποτέλεσμα έχουμε μετά από ένα απλό scan μιας σελίδας. Ακόμα υπάρχει ένα video που δείχνει την διαδικασία με το Kodak i1120.

Η εφαρμογή υπάρχει αρκετά χρόνια και έχει ακουστεί ήδη σε διάφορα sites η απίστευτη ευκολία της και η μεγάλη λίστα με όλα τα scanner που υποστηρίζει και τώρα είναι διαθέσιμη στο Mac App Store στην Pro με $99 και στην απλή της έκδοση.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ.