iOS 6.1.3 – evasi0n jailbreak, σημειώσατε 1!

evasi0n not compatible with iOS 6.1.3 greekiphone

Πονοκέφαλο στους jailbreakers προκάλεσε η άφιξη της iOS 6.1.3 μιας και καλύπτει τα κενά ασφαλείας που χρησιμοποιούσε το jailbreak.

Μόλις χτες το απόγευμα όπως και σας γνωστοποιήσαμε, η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση iOS 6.1.3 η οποία πέρα απο το bug του κωδικού κλειδώματος και τους χάρτες στα ιαπωνικά, “μπάλωσε” και μερικές “τρύπες” στον κώδικα που εκμεταλλευόταν κάμποσο καιρό τώρα, το jailbreak!

Η Apple μάλιστα, γνωστή για τις χιουμοριστικές τις τάσεις κατά καιρούς, δε δίστασε να ευχαριστήσει δημοσίως όπως θα δείτε και παρακάτω, τους evad3rs, που της έδωσαν “στο πιάτο” τα τρωτά σημεία του κώδικα του iOS στα οποία και “πάτησε” το jailbreak tool, evasi0n. Έτσι με την έλευση της iOS 6.1.3 τα 4 απο τα 6 κένα ασφαλείας καλύφθηκαν, και σαφώς εαν αγαπάτε το jailbreak setup σας, καλό είναι να μείνετε μακρυά απο την αναβάθμιση αυτή.

Kernel Available for: iPhone 3GS and later, iPod touch (4th generation) and later, iPad 2 and later Impact: A local user may be able to determine the address of structures in the kernel Description: An information disclosure issue existed in the ARM prefetch abort handler. This issue was addressed by panicking if the prefetch abort handler is not being called from an abort context. CVE-ID CVE-2013-0978 : evad3rs

Παρόλα αυτά η ομάδα των evad3rs, η οποία να θυμίσουμε πως απαρτίζεται απο τους γνωστούς iOS hackers MuscleNerd, pod2gplanetbeing, και pimskeks, μας διαβεβαίωσε πως το evasi0n jailbreak tool, χρησιμοποίησε μόνο μερικά απο τα τρωτά σημεία που βρέθηκαν στον κώδικα του iOS, αφήνοντας ευχάριστες, για τους jailbreak lovers, υπόνοιες, πως και στις επερχόμενες iOS εκδόσεις θα υπάρχει jailbreak, μιας και εξακολουθούν να υπάρχουν ζωτικής σημασίας exploits ακάλυπτα!

Το κατά πόσο θα βγούν αληθή τα παραπάνω το άμεσο μέλλον θα μας δείξει, αλλά εσείς, να τονίσουμε και πάλι, να μείνετε μακρυά απο την iOS 6.1.3 καθώς και να διαφυλάξετε τα SHSH blobs σας, για παν ενδεχόμενο!

[via iDownloadBlog]