Η Apple θα αποσύρει το Mac Pro από τις πωλήσεις στην Ευρώπη από 1η Μαρτίου

Mac pro withdraw at march 1st Greek iPhone

Η Apple είπε ότι θα αποσύρει το Mac Pro από τις πωλήσεις στην Ελλάδα, την Αγγλία και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης από 1η Μαρτίου.

Λόγω στις εξελισσόμενες απαιτήσεις κανόνων, η Apple θα σταματήσει τις πωλήσεις του Mac Pro στην Ευρώπη 1 Μαρτίου του 2013, υποψήφιες είναι οι χώρες της ΕΕ και οι χώρες της ΕΖΕΣ, είπε ένας ομιλητής της Apple στο The Loop. Φυσικά μετά από αυτή την ημερομηνία οι μεταπωλητές θα μπορούν να πουλήσουν όλο τους το υπάρχον απόθεμα αλλά η Apple θα σταματήσει να αποστέλλει Mac Pro σε αυτές τις περιοχές.

EU countries:
Austria, Belgium, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, United Kingdom

Countries on the road to EU membership:
Croatia, Iceland, Montenegro, Serbia, The former Yugoslav Republic of Macedonia, Turkey

European Free Trade Association (EFTA) countries:
Iceland, Liechtenstein, Norway, Switzerland

Η Apple θα συνεχίσει να δέχεται παραγγελίες μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και το τελευταίο Mac Pro θα αποσταλεί στην Ευρώπη στις 28 Φεβρουαρίου. Η εταιρία αναφέρει επίσης στους μεταπωλητές ότι το Mac Pro δεν τηρεί τους κανονισμούς της ΕΕ. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι η ασφάλεια των ανεμιστήρων και η έλλειψη προστασίας στις θύρες, όπως μπορούμε να δούμε πιο αναλυτικά στο Macworld. Ο κανονισμός θα αρχίσει να ισχύει από 1η Μαρτίου.

Πέρυσι ο Tim Cook, o CEO της Apple διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ένα πελάτη που του έστειλε mail σχετικά με το μέλλον του Mac Pro, ότι δουλεύουν πάνω σε κάτι πραγματικά καλό για το 2013.

[via MacUser]