Taxibeat – αναβαθμίστηκε στην έκδοση 3.0

taxibeat 3 hits app store Greek iPhone

Η γνωστή σε όλους πια εφαρμογή Taxibeat, αναβαθμίστηκε σήμερα στην έκδοση 3.0 με μια σειρά από αλλαγές που θα κάνουν την χρήση της πολύ πιο εύκολη, φιλική και γρήγορη από ποτέ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, με την εφαρμογή Taxibeat μπορούμε να βρούμε ταξί με τον ποιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Αρχικά θα πρέπει να ειδοποιήσουμε τον οδηγό με την τοποθεσία μας και να ζητήσουμε να έρθει αν τον καλέσουμε. Με την καινούρια έκδοση η λειτουργία της εφαρμογής γίνεται πιο απλή από ποτέ και στην συνέχεια θα δούμε αναλυτικά όλες του τις νέες δυνατότητες.

Νέο μενού αριστερά:

Το μενού με τις βασικές επιλογές έφυγε από το κάτω μέρος της οθόνης και πήγε αριστερά ως ένα side menu που ανοιγοκλείνει με δύο τρόπους:
– Με tap στο κουμπί του μενού πάνω αριστερά
– Με ένα απλό “τράβηγμα” της οθόνης με το δάχτυλο, από αριστερά προς τα δεξιά.

Η απόσυρση του μενού από το κάτω μέρος της οθόνης, μας έδωσε πολύ περισσότερο διαθέσιμο χώρο να παρουσιάζουμε πληροφορίες στη βασική οθόνη (όπως μεγαλύτερους χάρτες, κλπ). Κυρίως όμως, μας έδωσε τη δυνατότητα να προσθέσουμε πολύ περισσότερες επιλογές στο αριστερό κάθετο μενού, κάτι που χρειαζόμαστε ήδη και θα χρειαστούμε ακόμα περισσότερο για τις νέες υπηρεσίες που ετοιμάζουμε.

taxtbeat 3 new_position_menu app store Greek iPhone

Recents, Bookmarks, Foursquare, Επαφές

Στην οθόνη που δηλώνετε τη διεύθυνση σας προσθέσαμε ένα επιπλέον μενού στα δεξιά (που εκπροσωπείται από το κλασσικό εικονίδιο ενός βιβλίου διευθύνσεων) με το οποίο έχετε πλέον μια σειρά επιλογές στη διάθεση σας για εισαγωγή της διεύθυνσης παραλαβής. Ας αρχίσουμε όμως πρώτα με το πρόβλημα:

Μέχρι τώρα, κάθε φορά που θέλατε να δηλώσετε την ακριβή θέση σας για παραλαβή, έπρεπε να έχετε την “τύχη” να υπάρχει καλό σήμα στο κινητό σας, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινείτε διαρκώς το χάρτη μέχρι να την εντοπίσετε. Ακόμα και αν καλείτε από την ίδια ακριβώς διεύθυνση για εκατοστή φορά, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία εύρεσης της ακριβούς οδού και αριθμού.

Ακόμα χειρότερα, αν η υπηρεσία χαρτών εμφανίζει την τοποθεσία σας σε ένα μεγάλο εύρος αριθμών (π.χ. Ελ. Βενιζέλου 120 – 142) εσείς θα πρέπει να γράφετε τον ακριβή αριθμό για να μπορεί να σας εντοπίζει πιο εύκολα ο οδηγός σας. Και ξανά, και ξανά, αν πρόκειται για μια διεύθυνση που καλείτε συχνά.

Τώρα πλέον έχετε στη διάθεση σας τις Αγαπημένες σας Διευθύνσεις. Από τη στιγμή που καλείτε ταξί από μία διεύθυνση, αυτή αποθηκεύεται στην οθόνη με τις “Πρόσφατες” διευθύνσεις σας, και από εκεί, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στις “Αγαπημένες” σας πατώντας απλά στο γκρι εικονίδιο δίπλα στη διεύθυνση. Από εκείνη τη στιγμή η διεύθυνση (μαζί με το ακριβές της στίγμα) έχουν αποθηκευθεί για να καλείτε κάθε φορά από το ίδιο ακριβώς σημείο. Δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε την ακριβή τοποθεσία σας ποτέ.

Στο δεξί μενού όμως έχουμε προσθέσει όμως μια ακόμα δυνατότητα: να βλέπετε όλα venues που βρίσκονται γύρω σας, έτσι όπως είναι καταγεγραμμένα στο Foursquare. Με βάση τη θέση που σας έχει εντοπίσει η εφαρμογή, στην επιλογή “Τοποθεσίες” σας εμφανίζουμε τα κοντινά foursquare venues με σειρά απόστασης – πρώτο το πιο κοντινό.

Πως μπορεί να είναι χρήσιμο αυτό; Αν βρίσκεστε σε ένα καφέ ή μπάρ ή εστιατόριο ή σταθμό ή οποιοδήποτε άλλο χώρο που δεν γνωρίζετε απαραίτητα την ακριβή διεύθυνση (πολύ περισσότερο αν δεν είστε βέβαιοι ότι το GPS σας έχει εντοπίσει σωστά), μπορείτε απλά να ανοίξετε “Τοποθεσίες” στο δεξί μενού. Πατάτε επάνω στο όνομα του π.χ. club ή εστιατόριου που βρίσκεστε, και αυτόματα καταχωρείται η διεύθυνση με το στίγμα του όπως έχει καταγραφεί στο Foursquare. Νομίζουμε θα φανεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις χρήσιμο.

taxibeat 3 foursquare app store Greek iPhone

Επαφές

Τελευταία αλλά όχι έσχατη είναι η δυνατότητα να εισάγετε τις καταχωρημένες διευθύνσεις των επαφών σας, όπως βρίσκονται μέσα στο Address Book του iPhone. Αν προτιμάτε την ευκολία του να καλείτε ταξί από την ακριβή διεύθυνση ενός φιλικού σας προσώπου με ένα μόνο tap, τότε δίνετε εξουσιοδότηση στην εφαρμογή Taxibeat και αυτόματα όλες οι καταχωρημένες διευθύνσεις των επαφών σας, βρίσκονται διαθέσιμες σε μια λίστα.

Και μια αφαίρεση

Όπως έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν, παρακολουθούμε στενά τη χρήση που κάνετε στην εφαρμογή, και αν δούμε ότι κάτι δεν σας αρέσει το αφαιρούμε. Πως το καταλαβαίνουμε ότι δεν σας αρέσει; Πολύ απλά, βλέπουμε ότι δεν το χρησιμοποιείτε!

Αφαιρέσαμε λοιπόν την οθόνη “Μοιράσου τη διαδρομή μου στο Fb/Twitter” που εμφανιζόταν αμέσως μετά το τέλος κάθε διαδρομής. Ήταν μάλλον περιττή ιδέα, σας ακούσαμε, έφυγε.

Έχουμε τέλος τα διάφορα συνήθη bug fixes αλλά και την ανακοίνωση ότι δεν υποστηρίζουμε πλέον το iOS 4. Όσοι έχετε τόσο παλιά έκδοση του iOS θα πρέπει να αναβαθμίσετε, για να έχετε πρόσβαση στους καλύτερους οδηγούς της πόλης

Ελπίζουμε να απολαύσετε την έκδοση 3.0 του Taxibeat τόσο, όσο κι εμείς τις μέρες που τη δοκιμάζαμε. Περιμένουμε πάντα σχόλια και προτάσεις για βελτίωση!