Keycard – κι έχεις το Mac σου ασφαλές!

[appscreens 578513438]

Σε κάθε σπίτι, θα υπάρχει πάντα ένας περίεργος! Σε κάθε παρέα, ίσως και παραπάνω απο ένας, περίεργοι! Αν έχετε κι εσείς ένα μικρότερο αδερφάκι, πχ όπως εγώ, που δε χάνει ευκαιρία να πειράξει το λατρεμένο σας Mac μολίς εσείς λίγο απομακρυνθείτε, η λύση βρέθηκε!

To Keycard είναι μια εφαρμογή για το Mac σας, που υπόσχεται να το λυτρώσει απο τα πειράγματα των περίεργων! Η λειτουργία του βασίζεται στην απλή λογική του Bluetooth! Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο, iPhone ή Android, ή ακόμα και τα iPad/iPod μέσω Bluetooth, στην εφαρμογή Keycard. Όταν απομακρυνθείτε μαζί με τη συζευγμένη συσκευή, μοιραίο να χαθεί το connection! Τότε δράση αναλαμβάνει το Keycard, όπου κλειδώνει το Mac σας με ενα 4ψήφιο κωδικό που εσείς θα έχετε θέσει πρωτίστως μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής!

Το δοκιμάσαμε… Μας άρεσε σε γενικές γραμμές, αν και κρατάμε λίγο μικρό καλάθι! Το πρώτο που θα επισημαίναμε, εγκυκλοπαιδικά κυρίως, είναι πως δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα χαθεί η σύνδεση ώστε να κλειδώσει το Mac σας! Λίγο πολύ, η εμβέλεια του Bluetooth είναι κάπου στα 10 μέτρα! Διαπιστώσαμε στην πράξη όμως, πως ανάλογα τη διαμόρφωση του χώρου που θα βρίσκεστε, αυτό ίσως συμβεί πιο γρήγορα, καθώς τοίχοι, πόρτες κλπ, θα συμβάλλουν στο να χαθεί η σύνδεση γρηγορότερα.

Βρήκαμε κάποιο bug; Λοιπόν ναι, βρήκαμε κάτι, αλλά δεν θα το θέταμε ως γενικό bug, απλώς…”συμβάν”… Ενώ η συζευγμένη συσκευή είχε απομακρυνθεί απο το Mac, αυτό κλείδωσε! Μας έφερε λοιπόν μπροστά στην οθόνη πληκτρολόγησης του κωδικού μας… Έως εδώ καλά! Το πρόβλημα όμως προέκυψε όταν δεν ξεκλείδωνε, ενώ πληκτρολογούσαμε το σωστό κωδικό! Όπως προέκυψε ξαφνικά, έτσι και λύθηκε, αφού η συζευγμένη συσκευή, μπήκε ξανά εντός εμβέλειας! Οφείλουμε να αναφέρουμε, πως σε καμία απο τις επόμενες δοκιμές δεν το αντιμετωπίσαμε ξανά!

Σε γενικές γραμμές, αξίζει; Κατά τη γνώμη μας, ναι αξίζει μια ευκαρία! Βρίσκεται ακόμα στην έκδοση 1.0, και πιστεύουμε πως έχει περιθώρια βελτίωσης! Το γραφικό του περιβάλλον είναι λιτό, όμορφο και μοιάζει native feature του OS X! Θα το βρείτε στο Mac App Store στην τιμή των €5.99 για περιορισμένο διάστημα!

[app 578513438]