Η Apple δημοσίευσε τα σχέδια του iPhone 5

Screen Shot 2012 09 16 at 5 53 56 PM

Κάτι αρκετά ενδιαφέρον που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν είναι η απόφαση της Apple να δημοσιεύσει όλα τα σχέδια του iPhone 5 μέσα στο Developer Center. Δείτε τα σχέδια στη συνέχεια.

Ακόμα και αν δεν έχετε κάνει εγγραφή στο πρόγραμμα του Developer μπορείτε να βρείτε τώρα όλα τα σχέδια του iPhone 5 στο Resources Section. Τα σχέδια είναι για την νέα συσκευή της Apple και δίνουν όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και διαστάσεις για τους κατασκευαστές θηκών.

Iphone 5 schematics

Στις διαστάσεις η Apple αναφέρει όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι κατασκευαστές από τον διακόπτη αθόρυβης λειτουργίας/δόνησης μέχρι και το κενό για το Home button, από τα σχέδια μπορούμε να δούμε τις εξής σημειώσεις.

1. Να μη γίνει επαφή του μετάλλου του iPhone 5 με άλλο μέταλλο.
2. Να μην εμποδίζει τα κενά που υπάρχουν για τον ήχο: μπροστά μικρόφωνο, ακουστικό και τα ηχεία.
3. Να μην εμποδίζει τα κενά για τις δυνατότητες φωτογραφίας: μπροστά κάμερα (FaceTime), πίσω κάμερα και πίσω LED flash.
4. Να μην εμποδίζει τα κενά για τον αισθητήρα εγγύτητας (proximity sensor) ή τον αισθητήρα φωτεινότητας (ALS – Ambient Light Sensor)

Στις σημειώσεις θα βρούμε ακόμα ότι απαγορεύεται να καλυφθούν τα κομμάτια από γυαλί που υπάρχουν στο backcase με μέταλλο. Πίσω τους υπάρχουν κεραίες για το δίκτυο τηλεφώνου αλλά και το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi για αυτό και το backcase δεν είναι όλο από αλουμίνιο.

[via Giz]