Πώς να κάνετε Tethered Jailbreak στο iOS 5.1 με redsn0w

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Apple κυκλοφόρησε το iOS 5.1 και η DevTeam μέσα σε μία μέρα είχε έτοιμο το tethered jailbreak για όλες τις iOS συσκευές που δεν έχουν επεξεργαστή A5.

Για να κάνουμε tethered jailbreak στη συσκευή μας θα χρησιμοποιήσουμε τη νέα έκδοση του redsn0w (0.9.10b6), πριν όμως ξεκινήσουμε θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το jailbreak μπορεί να γίνει σε Mac ή Windows και είναι συμβατό με όλες τις iOS συσκευές εκτός του iPhone 4S και του iPad 2.

Αν η συσκευή σας είναι αγορασμένη από το εξωτερικό και χρησιμοποιείτε το ultrasn0w ή κάποια κάρτα Gevey καλό θα ήταν να μην ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό, εφόσον χρειάζεστε ένα custom ipsw (firmware) που δεν θα αναβαθμίσει το modem σας αλλά μόνο το λειτουργικό της συσκευής.

Download

Οδηγίες

  1. Αφού έχουμε κατεβάσει το redsn0w συνδέουμε τη συσκευή μας και περιμένουμε να την αναγνωρίσει. Το νέο redsn0w στο κάτω μέρος εμφανίζει το όνομα της συσκευής (το iPad 1ης γενιάς στην περίπτωση μας) που έχουμε συνδέσει και το iOS που είναι εγκατεστημένο σε αυτή.
  2. Αφού δούμε τα παραπάνω θα πρέπει να πατήσουμε το Jailbreak που θα φέρει το επόμενο παράθυρο με τις οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να βάλουμε τη συσκευή μας σε DFU mode.

Για να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode, ο εύκολος τρόπος είναι:

Κρατάμε πατημένα τα Home button και Power button μέχρι να κλείσει τελείως η συσκευή μας. Περιμένουμε 5 δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα κλείσει και μετά αφήνουμε το Power button αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε πατημένο το Home button.

Αν έχουμε ακολουθήσει σωστά τις παραπάνω οδηγίες θα πρέπει να δούμε στο redsn0w την εξέλιξη της διαδικασίας του jailbreak, διαφορετικά μπορούμε να πατήσουμε στο Next και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του redsn0w για να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode.


Στη συνέχεια το redsn0w μας δίνει μερικές επιλογές για το jailbreak:

  • Install Cydia, κάνει εγκατάσταση στο Cydia για να μπορούμε να περάσουμε tweaks και διάφορα άλλα που η Apple δεν επιτρέπει να υπάρχουν στο App Store.
  • Custom Install Bundle, μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση κάποιο δικό σας bundle αν η συσκευή είναι ήδη jailbroken.
  • Install iPad baseband, αλλάζει το modem στο iPhone 3G/3GS με αυτό του iPad 3G (06.15) για να μπορέσετε να κάνετε unlock σε κάποια συσκευή.
  • Verbose Boot, για να κάνουμε boot την συσκευή μας σε verbose mode
  • Logo Custom Boot / Recovery Logo, για να αλλάξουμε το logo που εμφανίζεται στην εκκίνηση της συσκευής ή στο recovery mode.
  • Deactive, για να απενεργοποιήσουμε το iPhone. Αυτό θα σβήσει οποιοδήποτε hacktivation ή activation έχουμε κάνει και το iPhone θα πρέπει να συνδεθεί στο iTunes με κάποια κάρτα SIm ή να γίνει hacktivate.
  • Enable multitask gestures, ενεργοποιεί τις χειρονομίες multitasking περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στα Settings (Ρυθμίσεις) μετά το jailbreak.

Αφού κάνουμε τις επιλογές μας (για το iPad έχει πολύ λίγες) και σιγουρευτούμε ότι έχουμε επιλέξει το Install Cydia μπορούμε να πατήσουμε το Next για να ξεκινήσει η διαδικασία του jailbreak.

Μόλις κάνει επανεκκίνηση η συσκευή μας στο SpringBoard θα δούμε το Cydia με λευκό εικονίδιο λόγω του tethered jailbreak, για να το επιδιορθώσουμε θα πρέπει να κάνουμε tethered boot.

Πηγαίνουμε πάλι στο redsn0w και πατάμε στα Extras αυτή τη φορά. Στην περίπτωση μας, μας ενδιαφέρει μόνο η πρώτη επιλογή (Just boot) που θα μας δώσει για ακόμα μία φορά οδηγίες για να βάλουμε τη συσκευή μας σε DFU mode.

Αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να την επαναλάβουμε οποιαδήποτε στιγμή και αν ξεχάσουμε να φορτίσουμε τη συσκευή μας ή αν κάνουμε επανεκκίνηση κατά λάθος, διαφορετικά δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Cydia, το Safari και άλλες εφαρμογές. Όταν κάνετε tethered boot σωστά θα πρέπει να δείτε αντί για το Apple logo στην εκκίνηση της συσκευής τον ανανά από το redsn0w και φυσικά το εικονίδιο του Cydia θα πρέπει να είναι κανονικό.

Αν έχετε το iPhone 3GS με το παλίο bootrom μπορείτε να κάνετε jailbreak με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στη συγκεκριμένη συσκευή το jailbreak θα είναι untethered και δεν χρειάζεται να περιμένετε για το untethered jailbreak όπως χρειάζεται για τις υπόλοιπες συσκευές.